Prvi poraz Vanganela, ni več neporaženih ekip

Prva sobotna tekma med ekipama Portoroža in Kolektor Idrije se je končala z zmago Idrcev z rezultatom 2/1. Prva dvojica gostov iz Idrije v postavi Marašek/Čičigoj je bila premočna za Junuzoviča in Ceroicia, čeprav sta se Portorožana dobro upirala v prvem nizu. V  nadaljevanju pa je prišla do izraza boljša tehnika Idrcev, sicer Koprčanov v ekipi Idrije.
Jurekovič in Krečič sta s težavo odpravila žilava Idrca Vončino in Klemenčiča, ki sta prijetno presenetila.
Če smo pričakovali na srečanju tretje dvojice bolj izenačeno tekmo, za razliko od prve dvojice, smo se ušteli. Rupnik in Gutnik sta se sprehodila do zmage nad sicer zelo neugodnima igralcema Portoroža Mezzavilo in kapetanom Perkom. Tako je Idrija slavila in z zmago ostala v igri za visoko uvrstitev.

Zapisnik ekipne moske ZPTL 2019-2020 – Portoroz – Idrija

Sledil je lokalni derbi med domačini ekipo Vanganel in »hribovci« iz Hrvatinov. Že prva dvojica je ob številni publiki, ki so napolnili »malo« tribuno razdelilo  občinstvo. Napeta, nadvse nervozna tekma , predvsem proti koncu drugega niza, je postregla z vrhunskim tenisom in »vložkom«, ki je rahljal živce igralcem. Je tenis pač tak šport, da ima zelo rigorozna pravila, ki pa v rekreativno-veteranski obliki rahlo odstopajo, pa ne bi smela. Prestop pri servisu, je pač prestop. Tega se morajo zavedati igralci, ki to počno, pa čeprav ne zavestno. Navada pač. Tudi klic » prestop« je problematičen, ker ni sodnika na stolu. Nasprotnik pa ima pravico igralca na to opozoriti.

Zapisnik ekipne moske ZPTL 2019-2020 – Vanganel – Hrvatini

Močna prva dvojica ob odsotniosti prvega igralca Habjana v sestavi Rudonja/ Miloševič, je podlegla boljši igri in manjšemu številu napak,  gostov iz Hrvatinov Beloševica in Plesničarja. To je bil tudi povod za uspešno nadaljevanje druge dvojice kjer sta Hrvatinčanan Milčinovič / Medved gladko premagala Bajca in Knapa, ter tako omogočila gostom mirnejše nadaljevanje srečanja, saj so povedli z 2/0.

Tretja izkušena dvojica domačinov Kos/ Milič je premagala dvojico Stojnič/ Cepak in tako ublažila poraz. Zmaga je zasluženo šla v Hrvatine, Vanganel je tako doživel prvi poraz v ligi. Še bo vroče v nadaljevanjih , saj so na vrhu lestvice z enim porazom Vanganelčani in Goričani, blizu so jim Idrci, Umažani in Bukovčani.

V Novi Gorici pa sta bili na sporedu dve srečanji. Več v spodnjih zapisnikih.

Zapisnik ekipne moske ZPTL 2019-2020 – Tura – Club 66 

Zapisnik ekipne moske ZPTL 2019-2020 – Gorica – Ajdovscina

Vanganel, 25.1.2020
Franci Hrovat

Fotogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here