Vanganel odprl pot Idriji ali Hrvatinom, a le do drugega mesta

Portorož je lažje od pričakovanj premagal Umag z 2/1. Na tekmi prve dvojice sta odlično igro prikazala Gaj Nadešič in Primož Krečič, ki sta z 2/0 premagala Luka Jercoga in Livia Janka. Portoroško prednost sta izničila Čatić in Nikolaj, ki sta z 2/1 v nizih premagala Protnerja in Ceroicia. Piko na i portoroški zmagi pa sta dodala Sandro Mezzavilla  in Boštjan Perko, ki sta tesno v dveh nizih z 7/5, 7/5 premagala Simčića in Maria Manojloviča,  ter prinesla portorški ekipi lepo zmago in napredovanje na lestvici.

Tekma, ki pa je odločala o kar nekaj mestih na lestvici, v kateri sta se sestali ekipi Vanganela in Cluba 66 iz Bukovice, pa je imela srečen konec za domačine, ki so z 2/1 premagali goste iz goriškega in jih dokončno izločila iz igre za 3. mesto. Za las.

Končni vrstni red pri vrhu, kjer je ekipa Gorice že potrdila svoj naslov, pa bo znan naslednjo soboto, ko se sestaneta še dva pretedenta na visoko uvrstitev in sicer ekipi TK Hrvatini in Kolektor Idrija.

Pa se vrnimi k podrobnejši analizi včerajšnjega derbija. Na tekmi prve dvojice so domačini s postavitvijo Bajca in Habjana rahlo presenetili goste z izostavitvijo Mateja Miloševiča iz ekipe. Kadrovska poteza selektorja domačinov pa je bila logična, saj s tem igralcem ne bi mogel sestaviti pravilnih dvojic v skladu s pravili. Pa vseeno sta domačina z 2/0 tesno vendar zasluženo premagala A. Devetaka in D. Mozetiča. Rezultat sta izenačila Vogrič in Zuljan, kis sta lažje od prve dvojice premagala M. Rudonjo in S. Drljačo. Zmago domačinom sta priigrala Marjan Milič in Vili Knap, po dobri igri v malem tie breaku Vilija Knapa ( op. avtorja prispevka) proti Darku Siliču in Edvinu Ličenu (Ličku).

Fotogalerija:

Vanganel, 7.3.2020
Franci Hrovat

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here