Dva derbija, dva remija v ženski zimski ligi

Popoln ženski dan v Vanganelu v 3. kolu ženske ekipne lige v tenisu je prinesel dva dokaj presenetljiva rezultata.
Na prvem srečanju, takoimenovanem Istrskem derbiju, dveh ekip iz sosednje Hrvaške TK Barbike iz Umaga in TK Pula je prišlo do presenečenja. Resda oslabljene Puležanke, so samo remizirale z ekipo iz Umaga, čeprav se veljale za absolutne favoritke.  Umažanke so se borile in izborile dragoceno točko. Kot se je kasneje izkazalo, bi ekipo TK Pulo kasnejši razvoj ostalih tekem, že postavil v vlogo glavnega favorita za končni uspeh.
Prva dvojica TK Pule, Ibrašagič/Boškovič sta je dokaj gladko premagali Barbiki iz Umaga Filipovič/Banič z 2/0. Na drugi dvojici, pa je prišlo do prijetnega presenečenja, ki sta ga pripravili Vivoda/Šokac z zmago nad Scihtuicio/Brenko. Končni rezultat 1/1 pa ne gre v prid TK Pula, saj bi jih zmaga učvrtila v vodstvu.
Na drugem popoldanskem srečanju med ekipama C.I. Dante Alegheri Trobentice in Vanganelkami, ni bilo dileme o končnem zmagovalcu, razen v drugi tekmi prvega niza.
Dvojica Sluga/Valenčič sta se skozi match sprehodili, saj Radivo in Žerovnik nista mogli razviti svoje igre. Bolj izenačeno je bilona tekmi druge dvojice med Sepič/Milič in Kofol/ Umer, kjer sta se slednji dobro upirali v prvem nizu vse do poškodbe Mateje Umer. Trobentice so tako vknjižile nove tri točke in se že spogledujejo z lepo končno uvrstitvijo.

Pa smo pri tretjem današnjem srečanju, derbiju kola oz. enem izmed derbijev lige.
Nasproti sta si stali ekipi Supergirls in Bagueri Vrtojba.  Končni rezultat celotnega srečanja je bil 1/1. Ko je skozi vrata dvorane vzstopila Maša Koglot, so že vse misli odtavale v očaj. Prefinjena selektorica Supergirls Barbara Lakošeljac je sebe in Tanjo Tesič postavila na mesto prve dvojice napram Maše Koglot in Anje Gregorič. Izenačena tekma, polna tempa in izmenjav v vodstvu je na koncu prešla v odločilni tie break niz, kjer pa sta gostujoči igralki v odločilnem trenutku bili bolj zbrani in slavili z 2/1.
Drugo postavljena dvojica Cepak/Vincek proti Vanceti in selektorici Vrtojbenk Sabini Antoni je tekmo končala vsaj 15 minut prej tako, da so vse z napetostjo čakale na končni razplet tekme prve dvojice. Domača dvojica je sicer zmagala z 2/0.
Neodločen rezultat derbija je šel na roku ekipi TK Pule, ki pa je svojo še boljšo priložnost za pobeg zasledovalkam zamudila z današnjim remijem.

Vanganel, 1.2.2020
Franci Hrovat

Fotogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here