Sabalenka do drugega naslova na mastersu v Madridu v treh letih

MADRID, ŠPANIJA – Zmagovalka letošnje izvedbe WTA 1000 turnirja v Madridu je Belorusinja Arina Sabalenka.

Arina Sabalenka je v finalu turnirja, ki se igra v ‘magični kocki’ premagala številko ena Igo Swiatek. Poljakinja je padla po ptreh nizih z rezultatom 6-3, 3-6 in 6-3.

Sabalenka je bila 2. nosilka turnirja v Caja Magici, Swiatkovo pa je prvič uspela premagati na peščenih tleh. Beloruska tenisačica je tako letos osvojila že tretji turnir, za samo finale pa je potrebovala 2 uri in 26 minut. Skupaj ima sedaj na računu 13 turnirskih zmag.

”Z Igo imava vedno težke obračune, vedno me spravi do limita, a moram reči, da v teh dvobojih enostavno uživam. Upam, da se letos srečava v še kar nekaj finalih”, je bila jasna presrečna Sabalenka, ki pred tem s Poljakinjo ni dobila tekme na pesku, igrali pa sta trikrat. Še pred dvema tednoma je v Stuttgartu finale na pesku gladko dobila Swiatkova, danes je bila druga pesem. 

Na stadionu Manola Santane je Sabalenka dobila prvi turnir po veliki zmagi na turnirju za grand slam v Avstraliji. Je pa drugič slavila v Madridu v zadnjih treh letih, v finalu pa je obakrat premagala aktualno številko ena, pred dvema sezonama je pod težo njene igre padla Ash Barty.

Še zanimivost. To je bil prvi finale turnirjev serije WTA 1000 med prvo in drugo igralko sveta po letu 2014 in Miamiju, kjer sta se srečali Serena Williams in Na Li.


Mutua Madrid Open
Kraj: Madrid
Kategorija: ATP  1000 / WTA 1000
Datum: 25.04.2023 – 07.05.2023
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 8,796,536 EUR / 7,652,174 USD
http://www.madrid-open.com/

Finale:

2-Aryna Sabalenka (Belarus) beat 1-Iga Swiatek (Poland) 6-3 3-6 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here