Prva zmaga Fosilov

Na pustno soboto je prišlo že v dopoldanskem času do presenečenja. Barbike iz Umaga so igrale neodločeno proti favoritkam iz Vrtojbe in jim tako odvzele možnost za končni triumf. Po gladki zmagi dvojice Vanceta/Gašperin nad Vrdoljak/ Manojlovič , sta za presenečenje poskrbeli Vivoda/ Šokac, ki sta po napeti in izenačeni tekmi premagali dvojico Antoni/ Abramič  2/1 v nizih. Veselja ni bilo konca. S tem pa se je odprla pot Puležankam za končni triumf.
Popoldansko nadaljevanje pa se je slabo končalo za domačine iz Vanganela, ki so ponovno igrali tekmo brez treh vodnejših članov ekipe. Če se je prejšnji teden tak scenarij pozitivno odvil, je danes bila zgodba drugačna. Igralci Kolektor Idrije so pač bili boljši. Prva dvojica Idrcev Marašek/ Flajšaker se je po igrišču sprehajala in med sprehodom tudi premagala Bonaco in Fratnika. Nekaj upanja v končni uspeh domačinov sta vnesla Rudonja in Knap, ki sta z lahkoto premagala Gutnika in Kosa. Med tem, ko sta zmago Idrcev potrdila Pišlar in Rupnik. Bandelj in Milič, kot neuigran par s poškodbo Radeta nista bila konkurenčna in tako je šla zmaga v Idrijo in s tem tudi upanje za končno visoko uvrstitev.
Tudi v nadeljavanju popoldneva je bilo nekaj drame. Club 66 je premagal Portorožane z 2/1 s tem , ko sta pomembni točki za Bukovčane dosegli dvojici Devetak/ Grobiša proti Krečiču in Junuzoviču in malo težje, šele v tretjem nizu še Vogrič/ Zuljan, proti Dragošu in Perku. Edino zmago za Portorožane sta dosegla Galijaš in Nadišič in to gladko v dveh nizih sta premagala Kavčiča in poškodovanega Blažiča.
V tretji popoldanski tekmi pa je prišlo do prve zmage najstarejše ekipe v ligi ekipe Fosilov iz Strunjana. Prva dvojica »Strunjančanov« Zelenko in Miloševič sta z 2/0 premagala Vovka in Črnigoja. Točko na i sta postavila za vodstvo z 2/0 za Fosile druga dvojica Heric/ Šmicberger, ki sta v tretjem nizu z 10/6 bila boljša od Uršiča in Božiča. Vipavca Malešič/Krečič sta poraz ublažila z zmago 2/1  nad dvojico Krivičič/ Ribičič in to po napetem tie breiku, ki se je končal z rezultatom, 12/10 za Vipavca.

Fotogalerija:

Vanganel, 22.2.2020
Franci Hrovat

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here