Napeto kolo: polno presenečenj v 13. igralnem vikendu

Tudi tokrat se je kot tolikokrat do sedaj izkazalo, da je lahko zimska teniška ekipna liga poleg druženja še nadvse zanimiva, napeta in polna presenečenj.

Skoraj vse kalkulacije pred soboto so tokrat padle v vodo.

V prvem srečanju je Portorož prizadejal drugi poraz favoritom Vanganelčanom, ki so nastopili oslabljeni brez Habjana, Rudonje, Miliča in selektorja Bonace in le s težavo sestavili ekipo. Številčno so bili kompletni, pa vendar niso mogli sestaviti dvojic v skladu s pravili, zato so tekmo druge dvojice, kljub zmagi izgubili z w:o saj dvojica Bajc/Fratnik ni imela skupaj 90 let. Zgolj eno leto manjka pa je botrovalo porazu Vanganela. Za Portorož sta se trudila Ceroici in Jurekovič. Drama se je dogajala tudi v igri prve dvojice, kjer sta Miloševič in Drljača z 2/1 v nizih premagala Junuzoviča in Nadišiča, po treh zelo izenačenih nizih. Še večja drama pa se je odvijala v igri tretje dvojice, kjer sta domačina Kos/Knap po nekaj match pointih v tretjem odločilnem nizu izgubila niz in srečanje z 12/14. Tako sta zmagovalaca Mezzavilla/ Perko prinesla dragoceno točko na saldo Portoržanov.

Obstajalo je še rahlo upanje, da bi ekipa Umaga premagala oslabljeno Gorico, ter tako podaljšala tek ekip z dvema porazoma. Toda iz tega ni bilo nič. Gladka zmaga goriške dvojice Špacapan/ Ravšelj, je sicer malo potrla Umažane, toda v upanju sta jih držala Zahtila in Laganis, ki pa sta na koncu v odločilnih trenutkih popustila in priznala zmago Marchesiniju in Buscoti z 2/1 v nizih. Tako je bila tretja tekma zgolj formalnost za ublažitev poraza in osvojitev ene točke. Zaslužena zmaga Goričanov, ki so tako sami na vrhu lestvice z zgolj enim porazom.

V nadaljevanju bo še kako napeto. Razpored tekem govori ekipi Gorice v prid, toda nič se ne ve. Presenečenja se kar vrstijo.

Vanganel, 8.2.2020
Franci Hrovat

Fotogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here