Club 66 ostaja v igri za najvišja mesta

Iskrilo se je na prvi tekmi med Clubom 66 in Ajdovščino, kjer sta ekipi na tekmo prišli v popolnih postavah. Kar dve tekmi tega srečanja sta se končali po tretjem tie break nizu. Ajdovci,  okrepleni z »gosti iz LJ« so v postavi Kodelja/Lopatič povedli z 1/0, saj sta premagala Bukovčana Mozetiča in selektorja Kavčiča. Prava drama se je odvijala v igri prve dvojice, ki so sicer na igrišče stopile  po dogovoru kot zadnje. Udarna dvojica Cluba 66 Devetak/Vogrič, se je zoperstavila prav tako močni dvojici Ajdovcev v sestavi  Drobnič/Gartner. Toje bil tenis, vrhunski, z vsemi elementi profi tenisa. Na koncu sta krajšo potegnila Ajdovca, saj je Devetak v odločilni točki vrnil nemogoče, z nekaj zaporednimi voleji na mreži in zmaga je šla zasluženo na Goriško.

Tretja dvojica, ki je na igrišče stopila kot prva, pa je svojo tekmo igrala, igrala in igrala. Nikoli konca.  Grbec/ Valentinčič sta v odločilnem tretjem nizu že vodila z 9/6, pa je pretkani Darko Silič ob pomoči Marka Blažiča z rutuinirano in umirjeno igro, rezultat preobrni. Tako je zmaga na tekmi in v celotnem srečanju šla v Bukovico in ekipa Club 66 ostaja resen kandidat za visoko uvrstitev.

Na drugem srečanju sta se sestali ena mlajših ekip Hrvatini in daleč najstarejša ekipa Fosili iz Strunjana. Gladkih 3/0  za Hrvatine ne preseneča, se je pa v pogovoru odprlo kar nekaj dilem okoli nastopa  mlajših igralcev +35/+40, ki so svoj čas trenirali tenis. Seveda je odgovor na dlani. Vse ekipe imajo ob prijavi,  enake možnosti, da se z »mladci« ojačajo. Kljub vsemu, pa bi bilo smotrnoa razmisliti o dvigu starostnih kategorij, da se malo oteži nastop dveh »profi« igralcev v isti dvojici. Zgrešeno pa bi bilo, onemogočati prijavo takih igralcev, saj so dvignili nivo igre v ligaškem tekmovanju, da o lepoti tenisa niti ne govorimo. Tudi ti igralci bodo nekoč imeli  50, 60 in več let.  

Tu je pa še druženje po tekmi, kjer se igralci po srečanju vsedejo v prijetno ogretem salonu  teniškega centra, izmenjajo izkušnje, tudi kakšna pikra pade, popijejo pivo ali dva, zaužijejo naročeno hrano.

S tem pa je bil glavni namen dosežen, mar ne.

Vanganel, 16.2.2020
Franci Hrovat

Fotogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here