Veliki derbi Vanganelu

Prva tekma  sobotnega programa med Gorico in Vanganelom je postregla z vsem kar tenis ponuja. Kompletni Goričani so po tihem računali na zmago, toda razpletlo se je drugače. Sicer sta goriška prva dvojica Bor Zorzut in Luka Špacapan dokaj gladko premagala Slavena Drljačo in Mateja Miloševića. Rezultat 6/1, 6/1 nakazuje enosmerni promet, pa vendar ni bilo tako lahko. Druga goriška dvojica Borut Maraž in Madrosini se nista mogla resneje upirati domači navezi Hauba /Rudi in tako je bil rezultat po dveh igrah izenačen na 1/1.  Prava drama pa se je začela z nastopom tretjih dvojic. Na igrišče sta sopila za goste iz Nove Gorice Harij Štrukelj in Mario Gianessi, za domačine pa Peter Kos in Marjan Milič. In tu se drama začne. Gladko sta slednja dobila prvi niz na ničli, imela že dve zaključni žogici v malem tie breaku drugega niza, pa sta prednost zapravila. Na vrsti je bil  tretji odločilni tie break do 10. Goričani so povedli z 8/3 in zadeva je bila skoraj »pečena«. Nekaj slabših odigravanj Goričanov, izvrstnih potez Petra in Marjana in zaslužena zmaga je ostala v Vanganelu. To še bolj izpostavlja zanimivost lige.

Zapisnik ekipne moske ZPTL 2019-2020 – Gorica – Vanganel

Drugega srečanja ni bilo zaradi »bolezni« Idrijcev tako, da so Umažani izkoristili termin za trening pred nadaljevanjem, lige.
Večerno srečanje sta odigrali ekipi Ajdovščine in Portoroža.
Portorožana Gaj Nadišič in Marko Štrukelj sta v treh nizih premagala Jako Drobniča in Darija Kodeljo. Prevladalo je večje tekmovalno znanje Portorožanov . Ajdovca Črnilogar in Rutar sta z mirnostjo premagala Kreša Jurekoviča in Junuzovica, ter tako izenačila rezultat. Odločal je tretji par, kjer pa Ajdovca dr. Grbec in Tilen Kodelja nista mogla parirati Sanrdu Mezzavilli in kapetanu Portorožanov Boštjanu Perku. Zaslužena zmaga Porotorožanov, ki so tako v bifeju že planirali zmagovalni načrt  za naslednjo soboto.

Zapisnik ekipne moske ZPTL 2019-2020 – Ajdovscina – Portoroz

Kasnejše pomenkovanje ob točilnem pultu in v salonu, je zarisalo kar nekja strokovnih želja za v bodoče. Smiselno bi bilo uvesti rangiranje igralcev, saj si tako imenovani prvo kategorniki želijo igrati močne tekme, pa čeprav so poraženi, kot da zmagajo proti »kanon futrom«.
Seveda pa bo v nadaljevanju o tem še dosti povedanega.
Nakazujejo se pa že nove preložitve, kot sem lahko razbral iz besed nekaterih vodij. Ponovno bom kot avtor tega prispevka opozoril, na pravilnik, da preložitve niso upravičene zaradi bolezni, saj mora imeti vsaka ekipa vsaj dvanajst igralcev na razpolago. Seveda pa vodje kalkulirajo in želijo nastopati z najboljšimi, ostali v ekipi pa smo samo za vzorec. 

Lep pozdrav.

Vanganel 14.12.2019,
Franci Hrovat

Fotogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here