Poročilo 1. kroga severne ekipne PPTL 2014

Derbi kola se je odvijal v Brdih, kjer je ekipa Belvina z novim kapetanom in brez poškodovanega mladinca Pulca morala priznati premoč gostom iz Tolmina, ki so zmagali s 4:2. Dve točki sta za goste prispevala Zlatoper in Kavčič. Prvi je na prvi deski odpravil briškega zeta Maurota, drugi pa na tretji Školarisa. Med dvojicami pa skupaj premagala domačo dvojico Školaris/Markovič. Na drugi deski je za Tolmince zmagal Rutar, medtem ko  so za domačine zmagal  Kravos (četrta deska) in druga dvojica Mauri/Korenč.
Vipavci, lanskoletni zmagovalci, so s prikazanim v prvem kolu tudi v letošnji sezoni eni glavnih favoritov. Vedno boljšo ekipo Žogice so odpravili s 6:0. Rezultat sicer ne pove realnega stanja, saj so gostje kar dve tekmi izgubili v podaljšanem tretjem setu. Poslastica srečanja je bila tekma med domačim kapetanom Uršičem in prvo zvezdo gostov Marjanom Grobišo. Uršič je izvlekel v odločilnem tretjem nizu. Marjan  je krivdo za poraz pripisal težkim igralnim razmeram, kapetan domačih pa pristavil; da v svoji 20 letni teniški karieri še ni regularno zmagal. Pozdraviti velja tudi udeležbo igralcev, saj so obe ekipi nastopili z maksimalnim številom igralcev.
V Bukovici je domača ekipa polhov gostila močno ekipo Gorice. Med singli je edino zmago za domačine na prvi deski dosegel Lutman, ki je premagal Jakončiča.  Za Gorico pa so zmagali, Štrukelj,  Židov in letošnja okrepitev na četrti deski Ganesi. V igri dvojic sta za goste zmagala Štrukelj in Židov, ki sta premagala navezo Berce/Zuljan, za domačine pa Pregelj in kapetan Kavčič, ki sta premagala goriško navezo Gorjan/Petrovčič. Po tekmi je spet padel kozliček od Nevota.
V Ajdovščini je domači teniški klub gostil Desklane. Zelo izenačen dvoboj se je končal z delitvijo točk. Bližje zmagi so bili Ajdovci, ki sta novinec Deržek in kapetan Žvanut v odločilni tekmi drugih dvojic proti Kodelji in Berlotu že imela zaključno žago, a sta se gosta uspela izvleči in rezultat izenačiti na 3:3.  Za domače sta zmagi med singli dosegla Drofenik in zimzeleni Miljavec, za goste pa Kodelja in mladinac Blaškovič. Prvo desko dvojic sta suvereno dobila domačina Rodman in Grbec, ki sta premagala navezo Kralj/Močnik.

JV, 13.5.14

Fotogalerija:

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here