2. krog ekipne PPTL sever: v derbiju izenačeno

V derbiju 2. kola so lanskoletni zmagovalci lige, ekipa Vilavi Ture v Vipavi gostili močno ekipo Tolmina. Kapetan Bukudur je v goste pripeljal svojo najboljšo zasedbo. Po zeleno napetih in dolgih dvobojih (štirje so se končali v tie brejkih) je bil končni rezultat izenačen na 3:3. Domačini so med singli zmagali na prvi, kjer je bil Djuro boljši od večnega rivala Zlatoperja in tretji deski, kjer je po tie brejku Vengust premagal zelo dobrega Zarlija. Na drugi in četrti deski so po zmagah (obe po tie brejkih) Kavčiča in Božiča slavili gosti. Prvi je v zelo tesnem dvoboju premagal Koritnika, drugi pa kapetana domačinov Uršiča. V igri dvojic sta na prvi deski zmagala uigrana dvojica Zlatoper/Kavči, ki sta po tie brejku odpravila domačo dvojico Bešir/Vanceta. Na drugi deski je za domačine zmago dosegla dvojica Vengust/Krečič, ki je odpravila tolminsko navezo Bukudur/Rejec.
V derbiju obeh ekip iz Bukovice, so slavili polhi, ki so premagali Club 66 z rezultatom 4:2. Ključni zmagi so polhi dosegli v igri dvojic, kjer sta zmagali dvojici Zuljan/Pregelj in Kavčič/Vičič. Po singlih je bil rezultat izenačen na 2:2, zmagi za polhe sta dosegla Berce in Pregelj, za goste pa Urbančič, ki je na prvi deski premagal Lutmana in kapetan Silič, ki je premagal Arčona. Po poročanju domačega kapetana so Polhi slavljencu Srečkotu za njegov  67.rojstni dan pripravili posebno glasbeno presenečenje z vrhunskim kitaristom,  Borom Zuljanom, sicer članom ekipe Club 66 Polhi. Ob tej priložnosti sta z doslej neodkritim pevskim talentom Samotom Lutmanom spesnila »Bukovca blues«, Boris Arčon – Riba pa je ribje specialitete oplemenitil še z venčkom najlepših dalmatinskih kancon.
V Ajdovščini je domača ekipa gostila igralce Belvina z Brd, ki so zmagali s 5:1. Edino zmago za domačine je prispevala druga dvojica Rodman/Grbec, ki je odpravila kapetana Bricev Kravosa in Sama Uršiča. Za goste so zmage v singlih dosegli: Markovič na prvi deski proti Črnilogarju, Mauro na drugi proti Kodelji, Mavri malo presenetljivo proti Drofeniku na tretji in Korenč proti Miljavcu na četrti. Na prvi deski sta Mauro in Korenč premagala domačo navezo Žvanut Drofenik. Ekipa Brd je s to zmago napovedala boj za najvišja mesta.
V zadnjem dvoboju je favorizirana ekipa Gorice pod vodstvom kapetana Rožerja gladko odpravila ekipo Žogice, kateri se je poznala odsotnost izkušenega Grobiše. Goričani so slavili z rezultatom 5:1. Domačini so slavili v treh singlih in obeh dvojicah. Prepričljivi zmagi sta na drugi in tretji deski dosegla Jozo in Židov, lepo zmago je na četrti deski prispeval tudi Best, ki je po tie brejku odpravil Brešana. V igri dvojic sta zmagi za domačine dosegli dvojici Faganel/Jakončič in zmagovalca že med singli Jozo/Židov. Popolni poraz je za Žogico preprečil Dajnko, ki je na prvi deski odpravil vse boljšega Gorjana.

Ekipa Deskel je bila prosta, Družba se vidimo v petek!

JV, 20.5.14

Statistika lige in igralcev severne PPTL 2014

Fotogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here