Zaključek in podelitev priznanj ZPTL 2016/2017 v sliki in besedi

Z družbanim dogodkom in podelitvijo priznanj najboljšim, se je v soboto, 18.3.2017 zaključila Zimska primorska teniška liga za sezono 2016/2017.
Po zadnjem srečanju, po velikem finalu moške ekipne lige, so se udeleženci zimske sezone in obiskovalci zbrali v teniškem centru v Vanganelu, kjer se je odvijalo tradicionalno posezonsko druženje. Lepo število udeležencev, najštevilčenjši so bili seveda dobitniki priznanj, se je zbralo ob uvodnem Francijem nagovoru, ki je kljub napovedani dolgometraži oz minutaži, glede na prejšnje sezone, občutno skrajšal število stavkov in besed. Sledil je pregled zimske sezone, nekaj statističnih podatkov ter hvaljenje in zahvaljevanje organizatorjev, nato pa so na vrsto prišli igralci in igralke, ki so se najprej ogledali v izboru “naj fotografij” sezone, podelitev pa se je pričela pri najizkušenejših igralcih, igralcih ATP Penzija Toura, kjer je zmagovalec postal Milan Murovec. Po penzionerski podelitvi je ponovno na vrsto prišel Milan, a tokrat v drugem planu, saj je pokal za najboljšega igralca 2. lige šel v roke njegovemu krvniku v finalu, Robertu Jančigaju. Po drugoligaški podelitvi pa smo le dočakali prihod Primorskega prvaka med posamezniki, Jurija Vidriha, ki je v enem dnevu že drugič obiskal južnoprimorske kraje, saj se je po velikem finalu moral udeležiti še tekmovanja v istrski ligi, v kateri je krstno srečanje odigrala ekipa Vipave.
Sledila je podelitev najboljšim ženskim ekipam, zmagovalke so postale igralke ekipe TK Nova Gorica – Bagueri, ki je imela tudi največ predstavnic med ženskimi ekipami na podelitvi. Dobitnik nagrade za Fair Play za sezone 2016/2017 so igralci Cluba 66 oz njihov selektor David Kavčič za privolitev prestavitve tekme repesaža ekipne lige proti TK Umagu 2, srečanje je bilo prestavljeno na nedeljo, ko so se igralci Umaga lahko zbrali, David pa je ostal na tisti dan brez svojega najboljšega igralca. Najboljši igralec rednega dela ekipne moške lige pa je postal Robert Medved, igralec Veteranov Kopra.
Posebno nagrado za “naj selektorja” pa je dobil Max Magris, duhovni vodja ženske goriške ekipe, ki je igralke sestavil in jih več kot dobro zmotiviral, treniral in spodbujal. Več o pristopih do varovank nam bo pojasnil v pogovoru, ki bo tudi objavljen na spletni strani Primorskega tenisa.
Zadnji podelitev pa je bila podelitev najboljšim moškim ekipam, kjer so slavili igralci TK Sežane A. Sklepni govor organizatorja je minil ob napovedi 20. obletnice primorskih teniških lig in vabilu na zdravico in zakusko.
Hvala vsem za izvrstno sezono, nadaljujemo pa že v poletje in v PPTL 2017!

Fotogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here