Dobili bomo novega prvaka

Po obeh polfinalnih tekmah v 1. ligi ZPTL 2016/2017 je že jasno, da bomo dobili novega zimskega primorskega prvaka med posamezniki.
Po tesni četrtfinalni zmagi nad Iztokom Kavčičem je Nejc Kapelj še enkrat potoval sozi šivankino uho v dvoboju z Matejem Miloševičem. Tokrat je Nejc prvi niz dobil s 6/4, drugega izgubil z 2/6, v podaljšani igri tretjega niza pa je povedel s kar 9:3, a se Matej ni dal, nanizal je pet zaporednih točk in se čisto približal Nejcu, a za preobrat mu je zmanjkala točka in Nejc se je z 10:8 uvrstil v veliki finale.
Edina možnost, da se v sezoni 16/17 na vrhu pojavi stari prvak, je splavala po vodi, saj je Aleš Velkaverh, prvak iz sezone 12/13 izgubil polfinalno srečanje proti matadorju s severa, Juriju Vidrihu. Đuro je vnovič prikazal izvrstno igro in kondicijsko pripravo, laufanje po vipavaskih gričih se mu še kako obrestuje. V prvem nizu je Aleš sicer povedel s 4:1, Đuro je imel možnost za izenačitev na 2:2 in žogo za 2:3, nato pa je Aleš popustil, Đuro pa nanizal šest zaporednih iger, dobil prvi nizi s 6:4 in povedel z 1:0. Poznavajoč Aleševo vztrajnost so gledalci pričakovali trd boj tudi v drugem nizu, a Đuro je prestavil v še višjo prestavo, dobil drugi niz s 6:2 in se uvrstil v finale. Veliki finale med Nejcem Kapljem in Jurijem Vidrihom bo na sporedu v soboto, 18.3., ob 11:00, istočasno se bo igral tudi mali finale med Matejem in Alešem. 

Fotogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here