TK Sežana A drugi finalist ekipne moške ZPTL 16/17

V enkratnem srečanju dveh izredno močnih ekip, po imenih bi ju lahko opredelili za najmočnejši ekipi, smo videli zelo izenačene dvoboje, kjer so odločale malenkosti, ki so se na koncu, tudi z malce sreče, obrnile v prid kraške ekipe.
Obe ekipi sta prišli v najmočnejši postavi, selektorja Franko Bonaca in Marko Rebec sta imela tako na videz sladke skrbi s postavitvijo, a je taktika in pogled na igralce nasprotne ekipe malce zameglil lahkotnost odločitve. Že pogled na igralce na prvi deski je gledalcem ob igrišču pocedil sline. Gorazd Habjan in Anže Bajc za Vanganel ter Max Pacor in Ivo Bašič za Sežano A je bila izvrstna napoved izredno zanimive tekme, a že ob ogrevanju je bilo moč opaziti, da je Hauba v delovnem popoldnevu staknil poškodbo roke. Gladkih 6/2 in 6/3 za Sežano na prvi deski je bila mogoče posledica tudi Gorazdove poškodbe, Ivo in Max pa sta pokazala svojo moč in odlično igro.
Na drugi deski sta zaigrala Mladen Rudonja in Kalif Glavaš, standardna vanganelska naveza, nasproti pa sta jima stala nič manj uigrana Alessandro Mezzavila in Donato Abbatesa. Prvi niz je šel v Vanganel s 6/3, Mladen in Kalif sta vodila v drugem tudi s 5:3, a se je niz zavlekel v podaljšano igro, kjer sta naturalizarana Kraševca obranila zaključno žogico pri 6:5 in dobila drugi niz. V tretjem nizu sta bila prav tako bolje zbrana Sandro in Donato in osvojila podaljšano igro tretjega niza z 10/7. Istočasno je šla proti koncu tudi tekma na tretji deski, Marko Škrjanc je v paru z Radom Bandljem osvojil prvi niz s 6/4, Drugi niz je šel po podaljšani igri v roke Duiliu Radinu in Davidu Nardiniju, za razliko od tekme na drugi deski pa je Vanganel osvojil tretji niz in častno zmago. TK Vanganel odhaja v boj za tretje mesto, kjer ga čaka TK Hrvatini, v veliki finale in v zadnje srečanje za primorskega ekipnega prvaka pa odhajajo igralci TK Sežane A, ki se bodo v velikem finalu pomerili s Clubom 66. Vabljeni na oglede tekem v soboto, 18.3. od 13. ure dalje.

Fotogalerija:

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here