Le še ena nepremagana ekipa v zeleni skupini moške ekipne lige

0
231

7. vikend Zimske primorske teniške lige 2018/2019 je imel v moški izvedbi tri derbije zelene supine. V derbiju začelja sta se v Novi Gorici spopadli ekipi Cluba 66 in Gorice, obojni so lovili prvo zmago v sezoni, Goričanom pa je po zmagi v finalu lanskoletne sezone le uspelo prvič zmagati. A bilo je tesno, po gladki zmagi dvojice Zorzut/Faganelj nad dvojico Blažič/Ličen, je sledil tesen obračun med Alešem Devetakom in Nevom Pregljem, ki sta bila s 7/5 in 7/6 boljša od Luka Špacapana in Igorja Brešana. Špacapanove zmage Gorici resnično manjkajo in le malo je manjkalo, da bi lasnkoletni prvaki ostali tudi po 4. kolu brez zmage.  Dvojica Delfrate/Gianesi pa je z zmago nad dvojico Berce/Bagon s 3/6, 6/2 in 10/8 le poskrbela za (ne)miren spanec goriškega selektorja Gorazda Rožerja.
V derbiju sredine sta se soočili ekipi Ture in Sežane A. Pomemebno srečanje za direkten preboj v četrtfinale so dobili Sežanci s 3:0, a lahko bi se obrnilo tudi v prid Vipave, saj sta se tekmi na prvi in tretji deski odločili v tie-breaku. Na prvi deski sta Nejc Kapelj in Robert Medved s 3/6, 7/5 in 11/9 premagala Jurija Vidriha in Andreja Vanceto, na tretji pa sta bila sežanski selektor Marko Rebec in Rudi Bradelj s 3/6, 7/6 in 10/7 boljša od vipavskega selektorja Aleša Krečiča in nekdanjega selektorja Slavka Uršiča.
Derbi, ki je odločal o končnem prvem mestu v zeleni skupini, pa je bilo srečanje med TK Umag 2 in TK Kolektor. Idrijski selektor Robert Vončina je dobro premešal svoje igralce, sam je zaigral na drugi deski v paru z Urošem Gutnikom, na prvo desko je postavil klasičnega tretjedeskaša Gorazda Maraška v paru z debitantom Igorjem Klemenčičem, na tretjo desko pa je postavil nepremagljivo dvojico Simona Pišlarja in Fracija Rupnika. Umaški selektor Slobodan Kalanj ni zaigral, prednost so dobili na prvi deski Siniša Čubrić in Petar Milas, ki sta proti Gorazdu in Igorju imela tudi zaključno žogo, a sta na koncu izgubila s 4/6, 6/3 in 11/9, Valter Vlačič in Robert Zahtila sta se dobro upirala proti Robiju in Urošu a klonila dvakrat s 6/4, Željko Simčić in Ivan Zorič pa sta proti še nepremagani dvojici Franci/Simon klonila s 6/2 in 6/4.
Idrijci so si tako zagotovili prvo mesto v zeleni skupini še pred zaključkom rednega dela, ostale ekipe pa si bodo prostor pod soncem morale še zagotoviti v zadnjem kolu, ki bo na sporedu 19.1.2019.

Srečanja v prihajajočem vikendu modre skupine pa so:

Dan Datum Ura Domačin Gostujoči Igrišče
sobota 12.1.2019 13:00 TK Umag 1 TK Hrvatini Jasna 2 Vanganel
sobota 12.1.2019 14:30 Medot Tenis Team TK Vanganel Vanganel
sobota 12.1.2019 17:30 Hostel Soline Portorož AC Crono Ajdovšcina Vanganel

Več o ekipni moški ligi najdete tukaj.

Fotogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here