Gorica ubranila naslov primorskih prvakov v ekipni moški ligi

0
793

Kar je selektor Gorice Gorazd Rožer – Gogo samozavestno napovedoval ob začetku sezone, se je uresničilo. Goričani so ubranili naslov primorskih prvakov v moški ekipni teniški ligi. Glede upravičenosti so mnenja deljena, saj je Gorica klavrno vstopila v sezono 2018/2019 in je po rednem delu zasedala predzadnje mesto v zeleni skupini z le eno zmago in štirimi porazi. A najboljše ekipe in najboljši selektorji znajo iz porazov in napak izvleči pozitivne stvari in se zbrati v ključnih trenutkih.
Gladka zmaga v repesažu, ter gladki zmagi v četrtfinalu in polfinalu play offa so Gorici povrnile tisto potrebno samozavest za naskok na sam vrh, mirnega spanca pa Gogo ni imel, saj so jim v velikem finalu stali nasproti igralci TK Vanganel pod vodstvom najtrofejnejšega selektorja lige Franka Bonace.
Živčna vojna ob prijavah ekip je bila vidna po tiščanju glav v krogu, iz katerega ni smela uiti nobena informacija.
Dvoboj na prvi deski, kjer sta bila za Vanganel prijavljena Gorazd Habjan in Matej Miloševič, nasproti pa sta jima stala Bor Zorzut in Aleš Faganelj, je obetal veliko in veliko smo tudi dobili, veliko izvrstnega tenisa in športne borbe, z zmago s 7/6 in 6/1 pa sta v vodstvo ekipo Vanganela popeljala Gorazd in Matej.
Številno občinstvo v dvorani je bilo v pričakovanju dvobojev na drugi in tretji deski, med občinstvom pa smo zaman iskali selektorja Gorice, ki si je srečanje živčno ogledoval izven dvorane.
Na drugi deski sta za Vanganel nastopila Kalif Glavaš in Slaven Drljača, za Gorico pa Luka Špacapan in Maurizio Del Frate. Napet prvi niz, kjer svojih priložnosti nista izkoristila Vanganelčana je šel Gorici s 6/4, nakar sta Slaven in Kalif popustila, Luka in Maurizio sta izenačila srečanje na 1:1 z zmago 6/4 in 6/0. 
Odločal je tretji dvoboj, ob Mladenu Rudonji je zaigral selektor Vanganela Franko Bonaca, ki je zaman iskal goriškega selektorja na drugi strani mreže, saj sta za Gorico zaigrala Hari Štrukelj in Mario Gianesi. Podobno kot na drugi deski je bil tudi ta izenačen v prvem nizu, in podobno oz enako kot na drugi deski, se je tudi ta tekma odvila v korist Gorice, s 6/4 in 6/0 sta Hari in Mario osvojila dvoboj, srečanje in naslov Primorskih ekipnih prvakov.

Srečanje za tretje mesto pa je bilo še bolj negotovo. Franko Kozlovič, selektor ekipe TK Hrvatini Jasna 2 je na prvo deski postavil mlado dvojico Mateja Plesničarja in Gorana Beloševiča, selektor Medota Marjan Grobiša pa Zorka Zlatoperja in Jureta Arneža. Na tribunah se je sicer modrovalo, da bosta papirnata favorita Matej in Goran najverjetneje dobila tekmo, a se je dvoboj zasukal v korist ZZ Topa in predsednika TK Gorica Jureta, Medot je z rezultatom 6/4 in 7/6 povedel v srečanju.
Na druge deski sta srečanje izenačila Ernest Milčinovič in Franci Zorman, ki sta Maxa Magrisa in Marijana Valentinčiča premagala s 6/2 in 6/0.
Stojan Tomovič in Igor Lavrnič sta se na tretji deski dobro upirala favoriziranema Marjanu Grobiši in Patriciju Vogriču, ki sta tudi plezalna partnerja, njuna naveza je bila tako močna, da je zdržala vse pritiske in na koncu slavila s 6/2, 5/7 in 14/12 za končno zmago Medot tenis tima v malem finalu.

Čestitke vsem nastopajočim ekipam, slava in pokal pa gresta tudi letos v Gorico!

Po koncu velikega finala je bila na sporedu razglasitev, podelitev in zaključek ZPTL 2018/2019. Več o tem pa v naslednjem prispevku…

Več o moški ekipni ligi si lahko preberete tukaj.

Fotogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here