Končala se je Zimska primorska teniška liga posameznikov 2012/2013

Zaključek Zimske primorske teniške lige 2012/2013 je potekal v soboto, 23.03. na teniških igriščih TA Los Vanganelos. Play off je bil v znamenju polfinalih in finalnih obračunov v ligah posameznikov ter finalanih obračunov v ekipni moški ligi.

LIGA ELITE 1:

V play offu lige Elite 1 so se v polfinalu srečali prvo in drugo uvrščeni igralci iz dveh skupin in se “križno” ( prvi iz skupine A proti drugemu iz skupine B ter prvi iz skupine B proti drugemu iz skupine A) pomerili med seboj v polfinalu. Obe polfinalni srečanji sta bili zelo tesni in napeti. V prvem polfinalu je Robi Šimbera premagal Matija Faventa s 6/2, 4/6 in 10/8. Pri rezultatu 6/2, 4/0 in 40:0 je že kazalo na hitro in prepričljivo zmago Robija, a se je Matija pobral in z neverjetnim preobratom prišel do zmage v drugem nizu in do vodstva 8:5 v odločilni, podaljšani igri tretjega niza. Sledil je nov probrat, tokrat Robijev, ki je s petimi zaporednimi točkami prišel do uvrstitve v finale.
V drugem polfinalnem obračunu je Aleš Velkaverh premagal Gorazda Maraška z rezultatom 6/3, 3/6 in 13/11. V tem srečanju ni bilo tako dramatičnih preobratov, igralca sta  osvojila vsak svoj niz, ponovno je finalista odločila podaljšana igra tretjega niza. Gorazd je imel pri rezultatu 9:8 že zaključno žogico za zmago, vendar se je Aleš izvlekel in se uvrstil v veliki večerni finale.
V tekmi za tretje mesto je Matija Favento gladko odpravil Gorazda Maraška s 6/2 in 6/1, veliki finale pa je dal novega zmagovalca in primorskega prvaka za zimo 2012/2013.
Primorski ligaški prvak je postal Aleš Velkaverh, ki je po izgubljenem prvem setu zbral moči in s 5/7, 6/2 in 10/7 premagal Robija Šimbero.

LIGA ELITE 2:

V polfinalnih srečanjih play offa smo bili priča dvobojema med Urošem Protnerjem in Boštjanom Drofenikom ter med Slavkom Uršičem in Sebastjanom Ulamcem. Uroš, ki v rednem delu lige v skupini ni oddal niti niza, je moral priznati premoč Boštjana Drofenika, ki je zmagal s 7/6 in 6/2 in v finalu pričakal Slavka Uršiča, ki je v drugem polfinalu premagal Sebastjana Ulamca s 6/4 in 6/4.
V tekmi za tretje mesto je Uroš s 6/2 in 6/0 premagal Sebastjana, v finalnem obračunu igrlacev, ki sta si s finalom zagotovila nastopanje v 1. ligi prihodnje leto, pa je v napetem srečanju in po izgubljenem prvem nizu, slavil Slavko, ki je bil od Boštjana boljši s 5/7, 6/2 in 10/3. Čestitke vsem!

LIGA ELITE 3:

Polfinalna srečanja lige Elite 3 so bila odigrana že v soboto, 16.03. Tako sta se na zaključni dan lige za tretje mesto udarila stara znanca, Darko Žajdela in Goran Beloševič. Tako kot v rednem delu je bil boljši Goran in osvojil pokal za tretje mesto z rezultatom 6/2 in 7/5. V finalnem srečanju pa smo smo videli lep tenis novih drugoligašev, kjer je Damjan Dekleva s 6/2 in 6/2 premagal Miloša Žvanuta.

LIGA “K” CHALLENGE (m):

Polfinalna srečanja so se tako kot v ligi Elite 3 odigrala že teden prej. Finale je dalo novega, morda pred začetkom lige nepričakovanega zmagovalca, Sandija Kosa, ki je premagal Roberta Švaglja. Izenačen dvoboj, pol preobratov je bil odločen v tie breku. V malem finalu pa sta si nasproti stala stara znanca, Iztok Škerlič in Milan Gržinič. Tako kot v skupinskem delu je, tokrat sicer dosti težje, zmagal Milan z rezultatom 9/7.

LIGA ELITE (ž):

V ženski ligi Elite ni bilo play offa, saj so bile tekmovalke razvrščene v enotno skupino. Naključje pa je pokazalo, da je prav zadnje kolo odločalo o zmagovalki lige. Odločilno je bilo srečanje med Kristino Kobal in Marino Morin, ki sta bili pred zadnjim srečanjem točkovno poravnani. Srečanje pa ni odločalo le o prvem in drugem mestu, temveč tudi o tretjem, saj je bila s tekmo več točkovno izenačena s Kristino in Marino tudi Katja Stevanovič.
V odločilnem srečanju je prvakinja primorske postala Marina Morin, ki je Kristino premagala s 7/5 in 6/2. Marina je osvojila prvo, Katja drugo, Kristina pa končno tretje mesto.

LIGA “K” CHALLENGE (ž):

Že pred play offom je bila znana lestvica in in končna razporeditev v ženski ligi “K” Challenge. Zmagovalka je postala Nataša Šker, ki si je v celotni ligi privoščila le en poraz, prav tako si je en poraz privoščila Polona Ugrin, a proti Nataši, kar ji je na koncu prineslo končno drugo mesto. Tretje mesto v ligi pa je osvojila novinka v ligaškem tekmovanju, Svjetlana Drljača.

FOTOGALERIJA PLAY OFF SINGLES in PODELITEV:

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here