Komentar ob koncu zimske lige ATP Penzija Tour

ZMAGA V PRAVE ROKE

Nad ligo, ki je od samega začetka slovela kot najštevilčnejša, so se v letošnji zimski sezoni zgrnili  črni oblaki.  Kar šest  potencialnih prijavljenih tekmovalcev je odpovedalo nastop že na začetku ali v teku samega rednega dela. Vzrok je bil  pričakovan, saj poškodbe in bolezni napadajo prav najranljivejšo populacijo.
Pa kljub temu je liga bila uspešno dokončana v prepričanju, da se ponovno snidemo že v poletni ligi in ne nazadnje tudi v naslednji zimski ligi z obnovljenimi pravili in izboljšanih pogojih. Kljub temu, da so pretedenti na naslov opozorili vodstvo lige, še  pred pričetkom lige, o po nihovem mnenju napačnem pravilu točkovanja, je končni vrstni red potrdil pravilnost in mnenje organizatorja, da razlik ne bo opaziti. In prav to se je dogodilo.Temu pa pritrjuje tudi sočasna izdelava lestvice po starih pravilih točkovanja, ki jo zasledite na koncu prispevka.
Naslov najbojšega  je tokrat šel v roke Zdravku Sirku, ki je prikazal najboljšo in tudi konstantno igro s katero je  premagal vse ostale pretedente za naslov. Najprijetnejše presenečenje ligaškega tekmovanja je Vlado Milivojevič, ki je gladko premagal Slavka Rasbergerja in Francija Hrovata in jima odvzel sanje o zmagi. Naš nastarejši igralec in priznan teniški delavec iz Umaga Slavko Rasberger je s tretjim mestom, še ujel zmagovalne stopničke medem, ko sta tiha favorita Franci Hrovat in Darko Bagon morala priznati premoč boljšim, po dolgih letih osvajanja pokalov. Ostali Božo, Ivica, Zlatan in Levko pa so zaprisegli, da bodo v poletni sezoni vsem pokazali zobe.

Družba, pa že snuje ponovno srečanje še pred pričetkom poletne sezone, na katerem bi na hitropoteznem turnirju še enkrat poiskali najboljšega in zadevo primerno zalili.

Primerjava lestvic med novim in starim točkovanjem:

Primerjava lestvic med novim in starim točkovanjem:

Lestvica ATP Penzija Tour – Novo točkovanje
po 8. krogu – končna lestvica
Ime in priimek odigrane zmage porazi točke
1. Zdravko Sirk 8 7 1 19
2. Vlado Milivojevič 8 7 1 19
3. Slavko Rasberger 8 6 2 18
4. Franci Hrovat 8 5 3 17
5. Darko Bagon 8 5 3 15
6. Božo Dobrojevič 8 2 6 7
7. Zlatan Nikolič 8 1 7 5
8. Levko Poljšak 8 1 7 4
9. Ivica Gavran 8 2 6 4

 

Lestvica ATP Penzija Tour – Staro točkovanje
po 8. krogu – končna lestvica
Ime in priimek odigrane zmage porazi točke
1. Zdravko Sirk 8 7 1 14
2. Vlado Milivojevič 8 7 1 14
3. Slavko Rasberger 8 6 2 12
4. Franci Hrovat 8 5 3 10
5. Darko Bagon 8 5 3 10
6. Božo Dobrojevič 8 2 6 4
7. Ivica Gavran 8 1 7 4
8. Zlatan Nikolič 8 1 7 2
9. Levko Poljšak 8 2 6 2

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here