Končala se je Zimska primorska teniška ekipna liga 2012/2013

Zaključek Zimske primorske teniške lige 2012/2013 je potekal v soboto, 23.03. na teniških igriščih TA Los Vanganelos. Play off je bil v znamenju polfinalih in finalnih obračunov v ligah posameznikov ter finalanih obračunov v ekipni moški ligi.

EKIPNA MOŠKA LIGA:

Po polfinalnih srečanjih v soboto, 09.03., sta v malem petkovem finalu zaigrali ekipi Istraturist Umag 1 in Vetereani Kopra. Tretje mesto so osvojili koprski Veterani, ki so z 2:1 premagali Umažane.
Na prvi deski sta odlično igro prikazala Nataša Manojlovič in Slavko Rasberger, ki sta po izgubljenem prvem nizu strnila vrste in premagala dvojico Bradelj/Medved v podaljšani igri tretjega niza, in popeljala Uma v vodstvo. Izenačujočo točko sta osvojila Štefan Miklavčič – Miki in Alen Ramič – Rambo po izredno napetem dvoboju z dvojico Ključarevič/Čatič, ki se je končal z 11/9 v podaljšani igri tretjega niza. To je bila najverjetneje tudi ključna točka srečanja za tretje mesto, saj so morali Umažani tretji dvoboj (Kos/Rodman – Zorič/Vlačič) pri rezultatu 2:2 predati.

Veliko finale pa je bilo na sporedu v soboto, ko sta se za prvo mesto pomerili ekipi TK Vanganela in TK Portorož Veterani. Pri ekipi Vanganela je manjkal eden od ključnih mož, Kalif Glavaš, vendar so šli Vanganelčani z optimizmom v borbo za prvo mesto, saj se jim je po dveh izostankih na srečanjih tokrat pridružil selektor Franko Bonaca. Portorožani so prišli nabrušeni in odločni, da posežejo po najvišjem mestu.
Gorazd Habjan in Gregor Čičigoj nista imela veliko dela v prvem dvoboju srečanja proti dvojici Božič/Leščešen. S 6/1 in 6/0 sta priborila prvo točko za Vanganel. Dvoboj na drugi deski pa se je končal z zmago Veteranov Portoroža. Podgornik in Pleša sta s 6/4 in 6/2 premagala dvojico Bonaca/Ulamec in tako preprečila Frankotov prvenec (zmago) v letošnji sezoni.
Odločal je tretji dvoboj. Na igrišču sta si nasproti stali dvojici Rudonja/Badzim in Protner/Jurekovič. Prvi niz je s 6/3  dobila portoroška dvojica in kazalo je na nove primorske prvake. Sledil je preobrat, gladka zmaga Vanganela v drugem nizu s 6/1 in zmaga v odločilni podaljšani igri tretjega niza z 10/4. Vanganelsko slavje se je lahko začelo

EKIPNA ŽENSKA LIGA:

V ekipni ženski ligi so slavile Dantejeve Trobentice. Play offa zaradi igranja v eni skupini ni bilo in odločitev o prvem mestu je bila znana še pred zaključnim dnem zimske lige. Na razplet za drugo in tretje mesto se je čakalo zaradi neodigrane tekme med ekipo Kopra in San Simonom. Ker pa tekma ni bila odigrana, so drugo mesto v ženski ekipni ligi osvojile igralke Kopra, tretje pa so bile igralke Los Vanganelosa.

FOTOGALERIJA PLAY OFFA IN PODELITVE EKIPAM:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here