5. ITF Koper Seniors Open

Teniški klub Koper je 5. jubilejni mednarodni teniški turnir v kategoriji veteranov izvedel na koncu bogatega teniškega meseca, kot krona spomladanskih dogajanj na ŠRC Bonifiki.

Kar 49 igralcev ( 45 moških in 4 ženske) se je v vseh veteranskih kategorijah od +35 pa do +70 let pomerilo v bojih za ITF točke in športna priznanja. Mednarodna udeležba je bila zelo raznolika. in valitetna. Tekmovalci in tekmovalke so prišli-e iz kar 10 držav. Največ je seveda bilo Slovencev in naših sosedov iz Italije. Nastopili pa so tudi tekmovalci iz Hrvaške, Srbije, Avstrije, BiH, Nizozemske, Rusije, Litve in celo iz ZDA. To pa jetudi odlična napoved za naslednje leto, ko naj biBonifika, kot center zaživela v polnem sijaju.

Prvaki po kategorijah :

Moški :                                                                                        Ženske :

+35 Iztok ARTAČ (SLO)                                                                 + 45 Susan Kimball ( ZDA)
+45 Albino RUBERTI (ITA)
+50 Michael SULZBACHER (AVT)
+55 Alberto GUERINI (ITA)                                                        Moške dvojice :
+60 Robert HULIK (AVT)                                                             Iztok Artič / Peter Kos (SLO)
+65 Tone PREŠEREN (SLO)
+70 Dane ULČAR  (SLO )

Kar nekaj srečanj je bilo,ki jih je vredno še posebej omeniti. Že v polfinalu kategorije +55 sta se srečala stara znanca in sicer domači igralec Dušan Valentinčič in nekdanji trener v TK Koper Zmago Tanjšek. Uspešnejši je bil slednji, ki je tekmo po predaji Dušana ob vodstvu 0/3 dobil in se v finalu srečal z neverjetno razpoloženim Guerinijem , ki pa je bil tokrat boljši in osvojil naslov.
Pravo dramo pa smo na centralnem igrišču spremljali na tekmi finalistov v kategoriji +65, kjer je primorski prijatelj Tone Prešeren v izenačeni in napeti tekmo po skoraj 3 urah boja v tiebreaku tretjega niza (9), strl odpor odličnega igralca Masa Kimballa iz ZDA, katerega žena je zmagala v ženski konkurenci.  Tudi ostala dva slovenska zmagovalca zaslužita se pohvale. Pohvale pa si za nastop in uvrstitev v polfinale zaslužijo tudiDušan Valentinčič, Zdravko Sirk in Franci Hrovat (ta sicer z malo sreče) in zmagovalec v dvojicah Peter Kos.

Koper, 19.6.2016
Franci Hrovat

Fotogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here