Pomembna zmaga primorske reprezentance

Na jubiljenem XX. srečanju rekreativno- veteranskih teniških reprezentanc Primorske in sosednje Hrvaške Istre so slavili domačini in dosegli pomembno zmago z rezultatom 8:5.  Tako so v skupnem seštevku povedli z 12:8, se tako vsaj malo oddaljili od vse bolj nevarnih gostov, ter se maščevali za jesenski težak poraz na njihovih tleh.

V enkratnem vremenu, urejenem športnem teniškem centru v Vanganelu so ob navijačih Primorci po igri posameznikov povedli  neulovljivih 7:2. Igra dvojic ni mogla odvzeti zmage domačinom tako, da so že slavili zmago. Gostje so sicer dobili tri igre dvojic, vendar so s tem samo ublažili poraz.

Ta  pomemben dogodek regijskega desetletnega sodelovanja so ob angažmaju selektorja reprezentance Primorske podprli zvesti donatorji, brez katerih se si je težko zamisliti tovrstno sodelovanje, saj na pomoč krovne teniške organizacije Slovenije in lokalne skupnosti ni za računati.

Po predstavitvi igralcev v posameznih kategorijah je bilo že zaznati veliko izenačenost, čeprav sta oba selektorja skrivala svoje adute.

Nepričakovano se je razpletlo predvsem v igrah posameznikov, kjer so Primorci dosegli nekaj tesnih, toda pomembnih in nepričakovanih zmag med tem, ko smo pri dvojicah pričakovali več.

Idrijčan Jaka Flajšaker se ni mogel resneje upirati gostu Deniju Žmaku, saj je ta svoj čas nastopal na seriji turnirjev ITF. Ankarančan Rok Delak je svojo nalogo opravil po pričakovanju in rezultat izenačil. Namestnik  selektorja Nejc Kapelj je po hudem boju premagal gosta v reprezentanci Istre Miho Oberstarja, ter narisal nasmeh pri domačih. Tolminc Zorko je gladko izgubil proti renomiranemu nasprotniku, nato pa je sledila serija zmag , ki so jo zrežirali:

Vipavca Jurij Vidrih in Slavko Uršič, sta prispevala pomembni zmagi za lažje nadaljevanje, piko na i pa so z zmagami dodali Bistričan Rudi Bradelj in Koprčan Stojan Tomovič, ki sta  svoja nasprotnika premagala zelo suvereno. Zadnjo, pomembno in nadvse nepričakovano zmago, pa je domačinom priigral odlični Simon Pišlar iz Idrije, ki je renomiranega nasprotnika,  kateri skoraj da ne pozna poraza v Istri Petra Bačiča premagal v treh nizih. Ta je resda pripotoval iz treninga v Avstriji direktno na tekmo, kar pa ne zmanjšuje zaslužene zmage Simona.

Tekma dvojic najmlajšega para se je začela z zmago gostov, kjer sta Deni in Ivan gladko premagala naša igralca Jako in Roka. V igri druge dvojici (35/40), smo sicer po tihem pričakovali zmago, saj sta v dvojici nastopila Koprčan Matej Miloševič in po novem Idrijčan Gorazd Marašek, vendar se jima je pri koncu tretjega niza zalomilo in zmaga je šla gostom. Presenetila je naša dvojica (45/50), Novogoričan Aleš Devetak  in Koprčan Sandi Drolc, ki sta proti renomiranima gostoma zmogla toliko koncentracije in znanja, da sta slavila s tesnih 10/8 v tretjem nizu. Upanje smo polagali tudi v dvojico (55/60) Kanalcu Marjanu Valentinčiču-Bobeku in gostu v vrstah Primorske Slovenjgradčanu Ivu Belišu, ki pa sta po hudem boju morala priznati poraz v odločilnem tretjem nizu.

Vsi reprezentante so pokazali visoko stopnjo pripadnosti reprezentanci Primorske, že v pripravah na srečanje kot med samo igro. Tenis je pač šport, kjer zmagujejo boljši pa tudi srečnejši in spretnejši, ki izkoristijo slabe trenutke nasprotnika in tako je prav.

Selektor reprezentance Primorske : Franci Hrovat

Vanganel, 20.4.2019

ZAPISNIK 20. SREČANJA

Fotogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here