Ženska ekipna ZPTL: Odigrano zadnje kolo, a kdo bo prvak?

0
134

V soboto, 18.2. smo v Vanganelu lahko občudovali vseh šest ženskih ekip, ki sodelujejo v zimski izvedbi primorskega ligaškega tekmovanja v sezoni 2016/2017. Prvo srečanje se je začelo ob 15:30, nasproti so se postavile igralke vodilnega moštva sezone, igralke Gorice, Zmajice iz Umaga pa so v zadnjem kolu napadale prvo zmago ali vsaj neodločen rezultat. A izkazalo se je, da so Goričanke, katere je spremljal tudi guru moštva, Max Magris, vseeno prevelik zalogaj za borebene Zmajice. Na prvi deski je v paru z Alenko Banić-Juričić zaigrala kapetanka Umaga, Marina Duić-Manojlović, a proti skorajda najstincama, Kristini Kobal in Anji Gregorič, več kot dveh iger nista uspeli osvojiti. Jadranka Belić in Gordana Vrdoljak sta proti dvojici Antoni/Berce osvojili sicer igro več, a rezultat je bil na koncu 2:0 za Goričanke, ki so tako po zadnjem kolu na prvem mestu lestvice, a naslova še ni v njihovi vetrini.
O naslovu bo odločala zadnja, zaostala tekma med Gajo in Supergirls. Supergirls so v zadnjem rednem krogu z 2:0 premagale ekipo San Simona in jih s tem oddaljile od podija za zmagovalce. Supergirls so v postavi Lakošeljac/Tesić in Cepak/Vincek z izvrstno igro ugnale izkušeni dvojici San Simona, Čalija/Maček in Okretič/Stubelj. Na prvi deski je bil rezultat 6/4 in 6/4 na drugi pa 6/4 in 6/3. 
Da pa bo preložena tekma odločala o končni razporeditvi na zmagovalnih stopničkah pa so z neodločenim izidom poskrbele igralke ekipe C.I. Dante Alighieri – Trobentice in SZ Gaja. Barbara Milič in Damjana Flego sta morali priznati premoč dvojici Devetti/Karuza s 6/3 in 6/1, druga deska Trobentic v postavi Boža Sluga in Taja Sepič pa je poskrbela za izenačenje z zmago nad dvojico Čač/Cergol.
Kot že napisano, o prvaku v ženski ekipni ZPTL 2016/2017 bo odločala zasotala tekma med SZ Gaja in Supergirls. V primeru zmage Superpunc, bi naslov šel v roke kapetanke Barbare in soigralk, v primeru izenačenega izida ali poraza Superpunc, pa bi se naslova veselile Goričanke. Zmaga Gaje pa bi Superpunce potisnila na tretje mesto. Še bo zanimivo, preostala tekma pa se bo najverjetneje odigrala v soboto, 11.3.2017.

Fotogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here