Zanimivi rezultati drugega igralnega vikenda ekipne moške ZPTL 2018/2019

V drugem vikendu ekipne moške ekipne lige je na igrišče stopilo šest ekip. Točno opoldan so na igrišča v Idriji stopili igralci TK Kolektor in Cluba 66. Idrijski selektor Robert Vončina je na prvi deski v paru z Urošem Gutnikom zaigral proti gostujočemu selektorju Davidu Kavčiču in Alešu Devetaku, s 6/4 in 6/2 je bila boljša gostujoča dvojica, na drugi deski pa sta razmerje poravnala Simon Pišlar in Franci Rupnik, ki sta bila s 7/5 in 6/2 boljša od bukovške dvojice, ki sta jo sestavljala Nevo Pregelj in Edvin Ličen. Odločala je tretja deska, kjer sta hitro, s 6/1, povedla Stojan Petrič in Gorazd Marašek, a sta Darkota, Silič in Bagon, z zmago s 6/4 v drugem nizu izenačila. O srečanju in tekmi je tako odločala podaljšana igra tretjega niza, ki je zmago in tri točke na lestvici prinesla gostiteljem, (predvsem) Stojan in Gorazd sta tretji niz dobila z 10/4.
V Vanganelu sta se ob 17:00 srečali ekipi TK Umag 2 in Sežana A. Favorizirani Sežanci so z gladko zmago na drugi deski, kjer sta nastopila Nejc Kapelj in Rudi Bradelj, s 6/1 in 6/2 odpravili navezo Vlačič/Zahtila. A to je bil tudi labodji spev poletnih primorskih prvakov, saj sta na prvi deski selektor Marko Rebec in Donato Abatessa s 6/2, 5/7 in 10/8 klonila proti dvojici Ćubrič/Milas, na tretji deski pa sta dvojico Mezzavila/Radin presenetila Željko Simičič in Livio Janko, Umažana sta bila boljša s 7/6, 2/6 in 10/7 in v Umag ponesla vse tri točke.
Večerna tekma je bila v znamenju aktualnih zimskih podprvakov TK Vanganel, ki so z 2:1 odpravili TK Hrvatini Jasna 2. Hrvatinčani so gladko zmago dosegli na drugi deski, kjer sta Matej Plesničar in Stojan Tomovič prepustila le eno igro dvojici Milič/Knap,  na prvi in na tretji deski pa so slavili Vanganelčani. Na prvo desko je razvpiti selektor Vanganela Franko Bonaca postavil novo okrepitev Mateja Miloševiča in Slavena Drljačo, ki sta  s 6/2 in 6/4 premagala dvojico Beloševič/Cepak, na tretjo pa je postavil dvojico Bandelj/Habjan, ki je prepustila le igro Sandiju Drolcu in Niku Čepaku
V soboto, 24.11.2018 bodo v Vanganelu zaigrale še štiri ekipe in zaključile prvi krog ekipne moške lige, spored je naslednji:

Dan Datum Ura Domačin Gostujoči Igrišče
sobota 24.11.2018 15:00 AC Crono Ajdovšcina TK Umag 1 Vanganel
sobota 24.11.2018 16:30 Medot Tenis Team Hostel Soline Portorož Vanganel

Vse o moški ekipni ligi 2018/2019 najdete tukaj.

Fotogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here