TK Umag 2 in Medot z vrha v 2019

0
461

Od predvidenih šestih srečanj tretjega kola ekipne moške Zimske primorske teniške lige 2018/2019, ni ni bilo odigrano le srečanje med TK Vanganel in med ekipo Hostel Soline Portorož zaradi zadržanosti oz nepopolnosti slednje. Srečanje se bo predvidoma odigralo v naslednjem vikendu, ko že nastopi praznični premor.
V Idriji sta se pomerili ekipi domačinov TK Kolektor in gostje TK Sežana A. Srečanje je bilo napeto na vseh deskah, na prvi sta zaključno žogico v podaljšani igri prvega niza in vodstvo v drugem nizu zapravila idrijski selektor Robert Vončina in Simon Gutnik, Nejc Kapelj in sežanski selektor Marko Rebec sta bila boljša s 7/6 in 6/4. Slabo je Idriji kazalo tudi na drugi deski, kjer je še nepremagana dvojica Franci Rupnik/Simon Pišlar izgubila prvi niz proti Duiliotu Radinu in Fabiu Zebochinu, v drugem in tretjem nizu pa sta Idrijčana postavila stvari na svoje mesto in slavila s 3/6; 6/1 in 10/3. Kot že velikokrat doslej je odločal dvoboj na tretji deski, kjer sta Stojan Petrič in Gorazd Marašek z nekaj sreče in poguma strla žilava Sežanca Alessandra Mezzavillo in Rudija Bradlja s 6/4 in 6/4. Drugi poraz Sežane A je ekipo prek praznikov zasidral na četrto mesto zelene skupine, TK Kolektor pa bo v 2019 štartal z drugega mesta kljub trem zmagam, saj bodo na prvem mestu zelene skupine silvestrovali igralci TK Umag 2, ki imajo boljšo razliko med zmagami in porazi v dvobojih.
Druga umaška ekipa še naprej neusmiljeno melje, tokrat so v Vanganelu deklasirali aktualne primorske prvake Gorico kar s 3:0, tretji poraz je Gorico potisnil na rep lestvice in očitno se bodo lahko zahvalili samo sistemu letošnjega tekmovanja, da ne bodo z nastopi zaključili že v predtekmovanju.
Umaški selektor Slobodan Kalanj je ponovno izvrstno pripravil ekipo, kljub temu, da je bil prejšnji teden zanj zelo naporen, saj je postal nono! Čestitke nono Bobo! Na prvi deski sta s polurno zamudo zaradi težav s prevozom za Gorico zaigrala Primož Strel in Igor Brešan, premagala pa ju je dvojica Milas/Čubrič s 7/5 in 6/0. Najzanimivejša tekma srečanja se je odvijala na drugi deski, kjer sta selektor Bobo in Valter Vlačič z 1/6, 7/5 in 10/6 odpravila Harija Štruklja in Maura Gianesija, popolno zmago nad prvaki pa je potrdila dvojica Simčič/Janko, s 6/1 in 6/3 je bila boljša od naveze Rožer/Maraž.
V Novi Gorici pa so se zaokrožili nastopi v zeleni skupini, Club 66 je neuspešno lovil prvo zmago v sezoni proti ekipi TK Tura. Na prvi deski sta zaigrala matadorja obeh ekip, za Club 66 Aleš Devetak v paru z Lukmanom in Vipavc Jurij Vidrih v paru s Koritnikom, 6/2 in 6/3 je bilo za Turo. Na drugi deski sta izid na srečanju izravnala Nevo Pregelj in Damjan Zarli, ki sta s 6/1 in 6/1 premagala dvojico Krečič/Božič. Za razliko od prvih dveh desk, kjer je bilo rezultatsko gladko, se je boj razplamtel na tretji, kjer sta prvi niz v podaljšani igri za C66 osvojila Drago Berce in Edvin Ličen, drugi niz je šel “Turanoma” Žvoklju in Andreju Vanceti s 6/3, 10/8 pa je bil rezultat v tretjem nizu, ki je zmago v srečanju prinesel Vipavi.
V modri skupini je Medot zabeležil še tretjo zmago, TK Umag 1 pa še tretji poraz. Za zmago z 2:1 sta na prvi deski poskrbela Zorko Zlatoper in selektor Marjan Grobiša, ki sta prepustila le eno igro dvojici Pintraič/Radetič, na drugi deski pa sta bila Jure Arnež in Marijan Valentinčič s 6/4 in 6/4 boljša od Štelja Tenčiča in Danila Kraljeviča. Luka Jercog in tokratni vodja ekipe Umaga Brane Plešinc pa sta zagotovila vsaj točko na srečanju z zmago nad dvojico Mozetič/Magris s 6/4 in 6/3. 
Najzanimivejše srečanje vikenda in 3. kroga pa se je odvilo na koncu tekmovalnega dne, kjer sta se pomerili ekipi TK Hrvatini Jasna 2 in Avtocenter Crono Ajdovščina. Trije izvrstni ajdovski legionarji, Jaka Drobnič, Anže Gartner in Marko Lopatič, so zaigrali vsak na svoji deski, Jaka v paru z ajdovskim selektorjem Tilenom Kodeljo, Anže z Milošem Žvanutom in Marko s Francem Valetničičem, nasproti pa so jim na prvi deski za Hrvatine stali Matej Plesničar in Goran Beloševič, na drugi sta zaigrala Sandi Drolc in Igor Lavrnič na tretji pa Franci Zorman in Stojan Stojnič. Na vseh dvobojih je odločala podaljšana igra tretjega niza, na prvi deski je bilo 6/3, 5/7 in 10/6 za Mateja in Gorana, na drugi 4/6, 7/6 in 11/9 za Sandija in Igorja edini tretji niz in točko za Ajdovce pa sta osvojila Marko in Franc. Zapisnik tekme med Hrvatini in Ajdovščino si lahko ogledate tukaj.
S četrtim krogom se bo nadaljevalo po praznikih, 5.1.2019 pa se obetajo naslednja srečanja:

Dan Datum Ura Domačin Gostujoči Igrišče
sobota 5.1.2019 14:00 Club 66 Gorica Gorica
sobota 5.1.2019 17:00 TK Umag 2 TK Kolektor Vanganel
sobota 5.1.2019 18:30 TK Tura TK Sežana A Vanganel

Več o ekipni moški ligi najdete tukaj.

Fotogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here