Teniški turnir Odprto prvenstvo Ajdovščine 2018

Klemen Kadivnik, Nejc Lavrenčič in Bor Zorzut

Teniški turnir ‘Odprto prvenstvo Ajdovščine 2018’ je že 16. po vrsti, na kar smo v našem klubu upravičeno ponosni.
Prva leta so se na turnirje prijavili igralci iz lokalnega okolja, z leti pa se je dober glas o kvalitetnem turnirju razširil po celi državi. In tako smo imeli letos najmočnejšo udeležbo do sedaj.
Letošnje vreme je bilo pravo ‘Ajdovsko’ saj smo turnir začeli v rahli burji kot bi rekli Wajdovci, oziroma ‘kolk močno piha’ kot bi rekli gostje. A do kosila in že tradicionalne pašte, se je burja popolnoma umirila. Tako smo od četrtfinalnih dvobojev do finala spremljali izvrsten tenis in prav vsak od fantov bi lahko postal končni zmagovalec. Izreden dvoboj smo spremljali že na začetku turnirja med Klemnom Kadivnikom in Maticem Bevčarjem, ki ga je po dramatični končnici malce presenetljivo dobil Klemen. Nekateri so dejali, da je bil to finale pred finalom. Bator, Pleteršek, Črnilogar, Vanceta se kljub odlični igri niso uspeli uvrstiti med osem. Žal! Pa drugo leto, fantje!
Matej Jarc se je z zelo dobro igro in zmago nad Ambrožem Kodeljo uvrstil v polfinale, Miha Pohar lanski finalist, pa je kljub pomoči največje navijaške skupine, letos žal ostal brez polfinala. V prvem polfinalu sta se pomerila Desklana, v katerem je bil mlajši Nejc Lavrenčič boljši od rahlo poškodovanega Bora Zurzuta.
V drugem, ljubljanskem polfinalu, je Kadivnik z zmago nad Jarcem prikazano borbenostjo napovedal vrhunski finale. In tako je tudi bilo. V finalu smo od začetka spremljali vrhunski tenis, a so naporni dvoboji očitno na Klemnu pustili posledice, saj je zaradi krčev žal moral predati finalno tekmo. Popolnoma zasluženo je torej slavil Nejc Lavrenčič in tako je tudi letos zmaga ostala na Primorskem. V tolažilni skupini, v kateri je bila letos presenetljivo kvalitetna zasedba, je zmago slavil Primož Strel, drugi je bil Robert Grbec, tretji pa mladi Tim Strel.
Po podelitvi nagrad in pokalov, pa je ob vrhunski kulinariki sledila natančna in poglobljena, predvsem pa večurna analiza dvobojev in turnirja.
In kakšen je bil končni sklep? Ker smo se imeli tako fajn, se vidimo tudi naslednje leto!

Velika zahvala pa obema sponzorjema:
Crono d.o.o Ajdovščina in Tomas Vin Podraga.

Časopisni izrezek, Latnik 198, 31.5.2018

Fotogalerija:

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here