Primorski veterani na svetovnem prvenstvu v Miamiju

V Miamiu na Floridi poteka svetovno prvenstvo starejših veteranov. Slovenijo zastopa moška ekipa v starostni kategoriji 55+, slovenske barve pa branijo Branko PODGORNIK, Edi ROJ, Rudi BRADELJ in Matjaž FRECE. Slovenska ekipa nastopa v skupini Austria Cup, ki je C1 kategorije, v njihovi kategoriji pa nastopajo ekipe iz 22 držav.
Prvi nasprotniki Slovenije so bili veterani Švedske, ki so zmagali s 3-0. Za Švedsko sta med posamezniki nastopila Christer LUNDBERG in Anders FRANSSON oba na lestvici ITF uvrščena med najboljših trideset veteranov na svetu, ki našima Podgorniku in Roju nista prepustila nobene igre.
V drugem krogu so naši veterani z 0-3 izgubili z ekipo Nemčije, v tretjem pa so morali premoč s 3-0 priznati še Švicarjem.
V razigravanju za končno uvrstitev so naši igralci s 3-0 premagali Kostariko in so se za 19. mesto na prvenstvu pomerili z ekipo Urugvaja.
Urugvajci, ki so si pomagali z dvema gostujočima igralcema iz Nemčije so zmagali z 2-1, edino točko za Slovenijo na svetovnem prvenstvu pa je osvojil Rudi BRADELJ, ki je s 6-4 6-0 premagal Urugvajca Carlosa BERCIANOSA.

Fotogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here