Poraz favoritov v prvem četrtfinalnem vikendu

Nestrpno pričakovanje izločilnih dvobojev je doseglo vrhunec v 14. tednu Zimske primorske teniške lige 2018/2019, ko so se v prvih četrtfinalnih srečanjih pomerili naprej provuvrščena ekipa zelene skupine TK Kolektor iz Idrije in zmagovalci enega izmed repesažev, večkratni primorski prvaki – ekipa TK Vanganel, drugo srečanje pa je bil revanš zelene skupine med drugouvrščenimi TK Umag 2 in aktualnimi prvaki Gorico, ki so se skozi šivankino uho in zahvaljujoč sistemu tekmovanja uvrstilii v četrtfinale, saj bi drugače ligo spremeljali le še iz občinstva.
Ob 13:00 so na igrišče stopili Idrijci in Vanganelčani, selektorja Robert Vončina in Franko Bonaca nista molga računati na najmočnejšo ekipo. Poškodba je preprečila nastop Idrijcema,  v sezoni še neporaženemu Stojanu Petriču in Urošu Gutniku, Gregor Čičigoj, (zelo) skriti adut idrijske ekipe pa je moral na smučanje z bolečim hrbtom…,  Marko Škrjanc zaradi bolezni in Mladen Rudonja zaradi nogometne tržnice nista mogla pomagati Vanganelčanom. Taktika, strategija postavite je bila ključna in tu je kot stari, če ne že najstarejši maček do izraza prišel vanganelski selektor Franko Bonaca, katerega ključna poteza je bila, da sebe ni uvrstil v četrtfinalno ekipo. Na prvo desko je postavil najmlajšega Mateja Miloševiča v paru s Slavenom Drljačo, na drugo desko je postavil Gorazda Habjana, ki je kljub povišani temperaturi zaigral v paru s Kalifom Glavašem, tretjo desko pa sta zasedla Marjan Milič in Rado Bandelj. Selektor Idrije Robert Vončina je zaigral na drugi deski v paru z Romanom Stanonikom – Pepejem, na prvo pa je postavil dvojico Klemenčič/Marašek, na tretjo pa najizkušenejša Francija Rupnika – Cuna in Simona Pišlarja. Druga deska se je prva zaključila z zmago Gorazda Habjana in Kalifa Glavaša s 6/2 in 6/4, že začetek srečanja pa je dal slutiti, da bo odločala tekma na prvi deski. Igor Klemenčič in Gorazd Marašek sta vodila  v prvem nizu že s 5/3 in imela zaključno žogico za niz, a sta Slaven in Matej prišla na 5/4, kjer sta Idrijca ponovno imela zaključno žogico, ki pa ni bila izkoriščena in prvi niz je šel Vanganečanoma, ki sta v drugem popustila, s 6/3 sta slavila Idrijca. Odločala je podaljšana igra tretjega niza, kjer je bilo ob prvi menjavi še izenačeno 3:3, sledil je niz Slavena in Mateja, ki sta povedla z 9:3 in imela na razpolago zaključne žogice za zmago na tekmi in v srečanju, a prvih pet nista izkoristila in rezultat je bil 9:8. Šesta je bila odrešilna za Vanganel, ki se je tako veselil vnovične uvrstitve med četverico najboljših veteranskih primorskih ekip. Tretja deska se je gladko zaključila v idrijsko korist, Simon in Franci sta slavila s 6/2 in 6/3, v polfinale tako potuje Vanganel, ki pričakuje zmagovalca med ekipama AC Crono Ajdovščina in Medot Tenis team.
Srečanje med TK Umag 2 in Gorico je bilo pa dokaj enostranko. Kljub temu, da je TK Umag 2 še 15.12.2018 s 3:0 v rednem delu premagal aktualne primorske prvake, pa je selektor Gorice Gorazd Rožer povlekel podobno potezo kot njegov vanganelski kolega in sebe ni uvrstil v ekipo. Na prvi deski sta zaigrala Bor Zorzut in Primož Strel proti Siniši Čubriču in Petru Milasu, Bor in Primož sta zmagala s 6/3 in6/1. Na drugi deski sta zaigrala Luka Špacapan in Maurizio Del Frate, ki sta s 6/0 in 6/2 premagala Valterja Vlačiča in Ivana Zoriča, tretja deska je bila tako zgolj formalnost, zaigral bi lahko tudi selektor Gorice Gogo, a sta Hari Štrukelj in Mauro Gianesi s 6/3 in 6/1 zaključila umaško sago za končnih 3:0 za Gorico, ki v polfinalu pričakuje zmagovalca srečanja med TK Hrvatini Jasna 2 in med TK Sežana A.

Več o ekipni moški ligi najdete tukaj.

Fotogalerija 14. igralnega vikenda:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here