Po prvem krogu na vrhu dve ekipi v ženski ekipni ligi

Za nami je prvi krog v ekipni ženski Zimski primorski teniški ligi 2018/2019. V drugem igralnem vikendu ženskih ekip so zaigrale še preostale štiri ekipe in sicer lasnkoletne podprvakinje igralke TK Bagueri Ladies Vrtojba, prvakinje Supergirls, San Simonke in pa novinke v ligi – ekipa TK Pula.
V uvodnem sobotnem srečanju sta si ob 13:00 nasproti stopili ekipi San Simon in TK Pula. Neposredno pred srečanjem je bilo še nekaj časa za fotoshooting, takoj po skupinskem fotografiranju pa so igralke stopile vsaka na svojo stran. Na prvi deski sta za San Simon zaigrali Diana Okretič in pa dolgoletna selektorka Nataša Stubelj, ki sta morali priznati premoč mlajšima bivšima tekmovalkama Selmi Ibrišagić in Mirni Radolović. Dvoboj aktualnih selektork pa smo videli na drugi deski, kjer je selektorka San Simona Nevenka Mattica v paru z Nevenko Čalija s tesnih 6/3 in 7/6 izgubila proti selektorki TK Pule Maji Petrović Poljak, ki je zaigrala v paru z Romino Brenko. Čestitke novinkam, ki so se hitro spoprijateljile z vanganelsnkim prizoriščem in Helenino kuhinjo.
Večerno srečanje pa je bil dvoboj titanov oz boj titank, saj sta se v neposrednem obračunu znašli ekipi lanskoletnih prvakinj in podprvakinj. Prvakinje Supergirls so nastopile kot gostje, TK Bagueri Ladies Vrtojba pa so imele vlogo domačink. V lanski sezoni sta se ekipi razšli z neodločenim izidom in tudi tokrat je bilo zelo napeto. Maša Koglot in Kristina Vanceta sta po gladko dobljenem prvem nizu s 6/1 v drugem trepetali za zmago v podaljšani igri drugega niza, saj sta Irena Vincek in Franka Cepak strnili vrste, a zmaga je pripadla Maši in Kristini z 10/8 v tie-breaku. Prekaljeni selektorki Sabina Antoni in Barbara Lakošeljac Šavron pa sta si nasproti stali na drugi deski. Ob Sabini je zaigrala Loredana Nonini, ob Barbari pa Tanja Tesič. Oba niza sta bila izredno napeta, s 6/4 in 7/5 pa sta slavili Sabina in Loredana, ki sta tako priigrali ekipi zmago in pomembne tri točke na lestvici. Čestitke!

Že v prihodnjem vikendu pa je spored drugega kroga naslednji:

Dan Datum Ura Domačin Gostujoči Igrišče
sobota 1.12.2018 13:00 TK Umag Barbike C.I. Dante Alighieri – Trobentice Vanganel
sobota 1.12.2018 15:00 SZ Gaja Vanganelke Vanganel
sobota 1.12.2018 18:30 TK Sežana A Club 66 Vanganel

Lestvica, zapisniki, rezultati in spored ženske ekipne lige je dostopen tukaj.

Fotogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here