Prvakinje so znane, viceprvakinje pa še ne

V petnajstem vikendu ženske ekipne Zimske primorske teniške lige 2018/2019, v predzadnjem igralnem vikendu ženskih ekip, se je izkristaliziralo stanje na samem vrhu ligaške lestvice. Z zmago v zaostali tekmi nad San Simonom so prvakinje postale igralke pod budnim vodstvom selektorke Sabine Antoni, igralke TK Bagueri Ladies Vrtojba. Žal se je tudi ob igranju na preloženem terminu zgodilo, da je bolezen zagodla Sansimonkam in eno desko so, s privolitvijo nasprotne ekipe, predale, na drugi deski pa se je vnel boj med Diano Okretič in Natašo Stubelj ter med Sabino Antoni in Anjo Gregorič. Prvi niz sta dobili Diana in Nataša s 7/5, a jima je v drugem nizu zmanjkalo moči s 6/2 je še drugi niz Sabini in Anji, ki sta tudi v tretjem ogranili zbranost in slavili z 10/4 v podaljšanem tretjem nizu za končnih 2:0, za tri nove točke na lestvici in za dokončno potrditev naslova prvakinj Primorske. Čestitke!
Dan po nepopolnem srečanju z Bagueri Ladies, v nedeljo, pa so se San Simonke le zbrale v polnem številu in odigrale še zaostalo srečanje proti Vanganelkam. Na prvi deski sta ponovno zaigrali Diana in Nataša, ki sta Poloni Ugrin in Denis Petelin Žerovnik prepustili eno igro v drugem nizu, selektorski dvoboj z Nevenko Mattica v paru z Janjo Sterchi in Matejo Umer, ki je zaigrala v paru z Vaneso Kofol, je pripadel s 7/6 in 6/2 San Simonu za končno zmago z 2:0 na srečanju.
V četrtek, zadnji dan februarja, pa se je zaključilo še preloženo srečanje med Supergrils in Vanganelkami. To srečanje je bilo “najdaljše” v leztošnji ligaški izvedbi, saj se je začelo s tekmo med Matejo Umer in Nataša Šker, ki sta z 0/6 in 1/6 klonile proti Franki Cepak in Ireni Vincek že 2.2.2019, šestindvajset dni kasneje pa je bila na spredu še tekma med Denis Petelin Žerovnik in Polono Ugrin, ki sta z enakim rezultatom kot soigralki izgubili proti Barbari Lakošeljac Šavron in Tanji Tesič.
Da smo lahko lestvico pred zadnjim igralnim vikendom, ki sledi, ažurirali, smo poleg pridobljenih treh točk Superpuncam prišteli še tri točke z neodigranega srečanja proti umaškim Barbikam.
Barbike pa so v predzadnjem vikendu, v soboto, 2.3. odigrale še svoje zadnje srečanje sezone, ki je bil hkrati tudi derbi ekip hrvaške Istre, Barbikam so nasproti stale igralke Pule. Na drugi deski je bil bolj enosmeren promet, saj sta Mirna Radolović in in Jadranka Del Moro z le eno izgubljeno igro odpravili Gorano Vrdoljak in Ilono Šokac, iskrilo se je pa na prvi deski, kjer sta Selma Ibrisagić in Romina Brenko s 6/1, 3/6 in 10/8 in obilico sreče premagali Jadranko belič in Aleksandro Filipovič. Z zmago na svojem zadnjem srečanju so igralke TK Pula ohranile teoretične možnosti za naslov viceprvakinj, a so odvisne od zadnjega igralnega vikenda in srečanja med Supergirls in C.I. Dante Alighieri – Trobentice, v primeru zmage Superpunc, bi se morale Puljanke zadovoljiti s tretjim mestom… Živi bili pa videli…

Spored zadnjega igralnega vikenda ženske ekipne ZPTL 2018/2019

Dan Datum Ura Domačin Gostujoči Igrišče
sobota 09.03.2019 17:30 San Simon SZ Gaja Vanganel
sobota 09.03.2019 19:30 Supergirls C.I. Dante Alighieri – Trobentice Vanganel

Več o ženski ekipni ligi si lahko preberete tukaj.

Fotogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here