Nočna Capra Mihu Oberstarju

S sobote na nedeljo se je v Vanganelu na teniških igriščih odvijal Capra Tour, na sporedu je bil tretji turnir sezone, prvič pa je 30 prijavljenih igralk in igralcev zaigralo v nočni izmeni. Druženje se je ob prigrizku in pijači dobrodošlice pričelo v soboto, 22.7, ob 16:30, sledil je žreb v živo, prvi tekmovalci pa so na igrišča stopili ob 17:00. Najbolj se je zaradi obveznosti mudilo Iztoku Kavčiču, ki je v prvem kolu zaigral proti Gaju Nadišiču in moral priznati poraz z 9/5, v prvih kolih pa smo videli kar nekaj derbijev. Portoroškega med Primožem Krečičem in Arnelom Junuzovićem je dobil slednji z 9/7, Robert Medved je preskočil nosilca Sandija Drolca, najzanimivejša pa je bila tekma med Mihom Oberstarjem in Damjanom Deklevo, ki se je po izdatnem vodstvu Damjana zaključila v podaljšani igri v korist Miha. V drugem kolu pa smo videli ponovitev finala drugega turnirja, prvemu nosilcu Milošu Todoroviću je žreb namenil Gaja in tudi tokrat je bil, a tesneje, z 9/7 boljši Miloš. Igor Vincek se je v velikem slogu vrnil z višinskih priprav in si v v podaljšani igri privoščil Medveda, Miha Oberstar se je prek vse boljše Maje Mahne uvrstil v četrtfinale, najbolj pa se je v drugem kolu iskrilo med Borom Zuljanom in Martinom Pregljem, kjer je bil na koncu z 9/7 boljši Martin.
Četrtfinale je postreglo z goriškim derbijem med Milošem in Mihom Ravšljem, ki pa to na koncu ni bil, saj je Miloš veš časa preživel v toaleti kot na igrišču… in Miha se je z gladkih 9/0 uvrstil v polfinale, kjer pa je moral priznati premoč soimenjaku Oberstarju. V drugem polfinalu je slavil drugi nosilec Gregor Čičigoj, ki je z 9/6 premagal Francija Zormana. V velikem finalu, ki se je začel malce pred tretjo uro zjutraj, smo videli izvrsten in napet obračun, ki se je zaključil s tie-breakom, že tretji po vrsti med Mihom in Gregorjem pa je šel ponovno v korist Miha Oberstarja.
V tolažilni konkurenci je slavil Primož Krečič, ki je v finalu premagal Davida Roja, v polfinalu pa sta premagala Sandija Drolca in Gašperja Bračiča.
Tekmovalci, spremljevalci in obiskovalci turnirja so lahko uživali v Valterjevih specialitetah z žara, Valter kar dolgo ni zapustil prizorišča ob kaminu, izvrsten čili z mesom pa je od sredine noči do jutra pomagal udeležencem stati na nogah. Napihljivi grad in bazen sta zadržala tudi najmlajše do poznih nočnih ur, odzivi na nočno izvedbo so bili več kot pozitivni in verjamemo, da to ni bila zadnja izvedba v večerno-nočnem terminu. Hvala restavraciji Capra in Alešu Piščancu, ki bdi nad Capra Tourom v soorganizaciji s TA Los Vanganelos in Gorazdom Habjanom. Se vidimo v naslednji borbi septembra, kdo ve, mogoče pa nas avgusta še kaj preseneti.

TA Los Vanganelos

Fotogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here