Gorica Open 2016, fantasitčen dan in super zaključek

V soboto 22.10.2016 se je v teniškem klubu TK Gorica odvijal teniški turnir Gorica open 2016 za posameznike in posameznice kot zaključek poletne lige posameznikov/c, ki pa je bil namenjen tudi za ostale igralce, ki v ligi niso sodelovali. Že samo jutranje sonce je nakazovalo na fantastičen teniški dan. Nastopilo je 33 teniških navdušencev, 8 ženskih predstavnic in 25 moških predstavnikov. Turnir je tako ločeno potekal med moškimi in ženskami.

Prvi dvoboji so se začeli ob  9.30 v moški ter 12.00 v ženski konkurenci.  Skozi ves dan smo spremljali lepe teniške predstave in poteze, ki so navduševale. Za največje presenečenje prvega kroga je poskrbel Dušan Mozetič, ki je z rezultatom 9:7 premagal neprepričljivega Denisa Obrovaca. Ostali dvoboji prvega kroga so se odvijali po pričakovanjih. V drugem krogu so s svojimi nasprotniki rutinirano opravili Zlatoper, ki je premagal Jakončiča, Todorović, ki je bil boljši od Markovića, Mauro Sussan, ki je presenetljivo gladko premagal Marjana Grobišo z rezultatom 9:4, Pulec, ki je bil boljši od Dušana Mozetiča, Ravšelj, ki je z 9:4 premagal Bora Zuljana. Miha Mozetič je moral premoč priznati igralcu s sosednje strani meje, Walterju Marchesiniju, Sebastijan Goljevšček je opravil s Primožem Strelom z rezultatom 9:3 ter Franc Valentinčič, ki je nudilvelik odportokrat malo manj prepričljivemu  zmagovalcu zadnjega Masters Capra Toura v Vanganelu, Mihi Oberstarju.Med ženskami je  v glavnem delu turnirja v polfinale napredovala po pričakovanjih Kristina Kobal, ki je bila boljša od Sibile Horvar, najmlajša predstavnica Lara Strel, ki je premagala Marto Gašparin, Sabina Antoni, ki se je veselila zmage nad Mojco Drnovšek. V zadnjem četrtfinalu, pa velja še posebej omeniti igralko, ki se je prva prijavila na turnir in ki skoraj ne izpusti turnirja v Vanganelu,  Polono Ugrin.Od nje je bila z rezultatom 6:1 boljša Loredana Nonini.

Istočasno je potekal tudi tolažilni turnir. Ves čas so si lahko igralci porabljene kalorije dopolnjevali z ogljikovimi hidrati, sladkorjem in beljakovinami in uživali ob sončnih žarkih in dobrem vzdušju. V polfinalu tolažilnega turnirja so se pomerili Mozetič Dušan, ki je bil z rezultatom 6:4 boljši od Matjaža Jakončiča in Mitja Steinman, ki je s 6:1 odpravil Franca Valentinčiča. Tako sta se v finalu tolažilnega turnirja pomerila Steinman in Mozetič D. Zmagal je Steinman. Med ženskami sta se za finale borili Marta Gašparin in Sibila Horvat. Marta je bila boljša s 6:4, v drugem polfinal pa sta se ˝udarili˝ Polona Ugrin in Mojca Drnovšek. Polona je s polfinalno zmago poskrbela za finalni dvoboj z Marto. Končna zmagovalka tolažilnega turnirja je postala Marta Gašparin.

Vročica se je dvigala in začela se je borba za polfinalna mesta glavnega turnirja med moškimi. V prvem četrtfinalu je Zlatoper moral pokazati visok nivo igre proti rahlo obolelemu Todoroviću in slavil z 9:2, Pulec je premagal dolgoletnega kolega Maura Sussana in po tie breaku slavil z 9:8. V tretjem četrtfinalu je bil Walter Marchesini boljši od Mihe Ravšlja in ga premagal 9:3. V zadnjem četrtfinalu pa sta se pomerila Miha Oberstar in Sebastijan Goljevšček. Dnevna forma Mihe ni bila ravno prava in je moral priznati premoč Goljevščku. V prvem polfinalu ženskega glavnega turnirja je bila Kristina Kobal boljša od Lare Strel in jo premagala 6:0, v drugem pa je Loredana premagala Sabino Antoni s 6:1. Tako sta se v velikem finalu med ženskami pomerili Kristina Kobal in Loredana Nonini. Ob enem je ta tekma veljala tudi za veliki finale poletne lige, ki ga igralki nista uspeli odigrati. Boljša je bila Loredana Nonini s prepričljivih 6:1 in tako postala skupna zmagovalka poletne lige posameznic in zaključnega turnirja.

V moškem polfinalu sta nas čakala zanimiva obračuna. Pulec je moral priznati poraz iz tekme v tekmo prepričljivejšemu Zlatoperju, v drugem polfinalu pa je Sebastijan rutinirano opravil z Marchesinijem. Tako smo vsi gledalci prišli na svoj račun in spremljali finalno poslastico polno emocij in glasnega navijanja med Zorkom Zlatoperjem in Sebastijanom Goljevščkom. Turnir je po preobratu 2:5 na koncu dobil Zorko z rezultatom 9:6. Bravo fanta za super tenis in predstavo. Vsem udeležencem turnirja najlepša hvala za udeležbo. Vidimo se drugo leto, na naslednjem turnirju.

 

GLAVNI TURNIR (m) GLAVNI TURNIR (ž)
1. ZORKO ZLATOPER
2. SEBASTIJAN GOLJEVŠČEK
3.-4. MITJA PULEC IN WALTER MARCHESINI
1. LOREDANA NONINI
2. KRISTINA KOBAL
3.-4. LARA STREL IN SABINA ANTONI

 

TOLAŽILNI TURNIR (m) TOLAŽILNI TURNIR (ž)
1. MITJA STEINMAN
2. DUŠAN MOZETIČ
3.-4. MATJAŽ JAKONČIČ IN FRANC VALENTINČIČ
1. MARTA GAŠPARIN
2. POLONA UGRIN
3.-4. SIBILA HORVAT IN MOJCA DRNOVŠEK

 

Fotogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here