Ekipna ZPTL jug 14/15: Hrvatini mimo Sežane 2, a za las

Do konca rednega v ekipni ZPTL 2014/2015 nas loči le še pet tekem in dva igralna vikenda. Boj za play off se je zelo razplamtel in ravno vodilni ekipi v zeleni skupini, ekipi TK Hrvatini, je malo manjkalo, da bi se močno opekla. V dvanajstem vikendu so jim nasproti stali igralci ekipe TK Sežana 2, zadnjeuvrščeni na lestvici zelene skupine, ki pa so modro pristopili k dvoboju in bili pod taktirko selektorja Roberta Jančigaja do zadnjega udarca v igri za zmago in veliki skalp.
Na prvi deski sta za Hrvatine pričakovano nastopila Ernest Milčinovič in Sandi Drolc, dvojica, ki v letošnji ligaški izvedbi še ne pozna poraza oz izgubljenega niza. Nasprotnika sta bila Sašo Irt in selektorj Jančigaj, ki sta se žrtvovala in pogumno stopila v dvoboj, a se domov vseeno odpeljala z biciklom. Na drugi deski je Paola Kalca in Gorazda Maraška čakala standardna hrvatinska dvojica, Franci Zorman in Jamie Oliver med tenisači, Rok Iglar. Napeta tekma je prinesla izenačenje v srečanju, saj sta naturalizirana Sežanca zmagala s 6/4 in 6/4 in odločal je dvoboj na tretji deski.  Boris Srebernič in Stojan Stojnič sta bila pod velikim pritiskom, saj je bila celotna zimska sezona na njunih plečih, nasprotnika Milan Vitez in Dorijan Gomizelj pa sta bila vse prej kot lahka prepreka. Prvi niz je šel v roke Hrvatinčanoma s 7/6, drugi niz Sežancema s 6/3 in odločal je podaljšani tretji niz, kjer sta boljšo zbranost in srčnost prikazala Boris in Stojan ter zmagala z 10/8. Z zmago sta tudi zagotovila nastop v play offu in hrvatinsko slavje se je lahko začelo. Poleg tega, da so se Hrvatinčani izkazali na igrišču, so se izkazali kot izvrstni gostitelji, čeprav so v srečanju nastopili kot gostje. Njihov sicer ne prvi lopar, temveč prva kuhalnica, Rok Iglar, je pripravil nepozabno večerjo s predjedjo, glavno jedjo in sladico in da vam malce pocedimo sline, si lahko kuharja in njegove mojstrovine (predjed: solata s popečenim kruhom, pinjolami, parmezanom v lističih in pršutom, glavna jed: riba v škrtocu s prilogo, sladica: tiramisu v kozarčku) ogledate tudi v fotogaleriji.
V prvem dvoboju dneva pa je TK Vanganel s 3:0 porazil Ilirsko Bistrico. Gorazd Habjan in Slaven Drljača sta bila s 6/4 in 6/3 boljša od dvojice Šiško/Perkan, dvojica Glavaš/Rudonja je s 6/2 in 6/1 premagala dvojico Batagelj/Ivanič, na tretji deski pa sta Marjan Milič in selektor Vanganela, Franko Bonaca, s 4/6, 6/0 in 11/9 tesno premagala Dušana Jenka in selektorja IB, Jožka Iskro. Za selektorja Vanganela je to po zelo dooolgem času prva zmaga, kjer je nastopil v vlogi selektorja in v vlogi igralca. To mu je nazadnje uspelo v sezoni 2008/2009, v poletni sezoni 2014 je sicer slavil kot igralec ekipe Odpisani, katere pa ni bil selektor. Vanganelu se očitno obetajo boljši časi, a pota stare slave so še daleč. Play off je za Vanganel v tej sezoni težko dosegljiv, ponovno bodo morali vse upe položiti na Sežano 2, ki v zadnji tekmi igra proti njim in hkrati upati na kiks TK Sežane 1, ki v zadnji tekmi rednega dela igra proti TK Umag.

Fotogalerija:

Fotogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here