Moška Ekipa TK Vanganel z dna na južni vrh

0
351

Še malce pred začetkom zimske sezone 2014/2015 še ni bilo zagotovoljeno, da se bodo igralci pod okriljem selektorja Frankota Bonace zbrali in zaigrali v zimski ekipni ligi, poletne sezone 2014 se niso udeležili, še več, selektor Franko in še nekaj igralcev je zaigralo za ekipo Odpisanih, kjer pa so se očitno dobro kalili, in se po lanskoletnem zadnjem mestu v zimski ligi (ZPTL 2013/2014) s finalno zmago nad Veterani Kopra sedaj veselijo naslova na jugu v ZPTL 2014/2015!
Tudi aktualna zimska sezona se za Vanganelčane ni začela spodbudno, prvo tekmo so s 3:0 izgubili proti TK Hrvatini, sledili sta dve tesni zmagi proti TK Umag in TK Sežana 1, nekoliko lažje so premagali TK Ilirska Bistrica, kar je nakazovalo na dvig forme, a so v odločilni tekmi za uvrstitev v play off izgubili z na koncu devetouvrščeno ekipo – TK Sežana 2. Le čudežna teorija jim je še ohranjala upanje na play off, a čudeži se dogajajo…
V velikem finalu sta na igrišče ob 12:30 stopili prvi dve deski. Gorazd Habjan in Slaven Drljača sta na prvi s 6/1 in 6/1 premagala Alena Ramiča in Roberta Medveda, na drugi sta pa s 6/3 povedla koprska Veterana Peter Kos in Dušan Valentinčič, nasproti pa jima je stala t.i. dvojica 2Čelos, Mladen Rudonja in Kalif Glavaš. Tudi v drugem nizu sta Veterana povedla in imela pri rezultatu 4:2 dve zaporedni žogici za break na Rudonjev servis… vse je kazalo, da bo odločala tretja deska, kjer sta se za Koprčane že ogrevala Štefan Miklavčič in Rudi Bradelj, nasproti pa sta jima stala Marjan Milič in pa selektor Franko Bonaca. Ko igra slednji pa pregovorno velja, da je to točka za nasprotnike… Kot pa je že znano, se čudeži dogajajo. Na drugi deski sta Rudonja in Glavaš izenačila na 1:1 ter nato še slavila z 10/5, kar je pomenilo tudi končno zmago in slavje TK Vanganel, a čudežem še ni bilo konca, Marjan Milič je v paru s Frankotom premagal Štefana in Rudija s 6/3, 4/6 in 10/6. Popoln rezultat, popoln izkupiček, popolna postavitev selektorja Bonace in nov naslov ter pokal v vanganelskih vetrinah! Čestitamo!!!
Naj še omenimo, da so tretje mesto brez boja osvojili igralci TK Hrvatini. Vse rezultate in končno lestvico najdete tukaj, v pripravi pa so že razpisi za Poletno ligo 2015….

Fotogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here