Boru Zorzutu 15. OP Ajdovščine

15. teniški turnir
Odprto prvenstvo Ajdovščine 2017

Tradicionalni, že 15. po vrsti teniški turnir OP Ajdovščine za rekreativne igralce tenisa, je tokrat gostil 30 tekmovalk in tekmovalcev. Udeleženci so prišli iz vseh koncev Slovenije, pridružile so se pa tudi teniške dame iz sosednje Italije. Dopoldanski dvoboji so potekali v skoraj idealnem vremenu, sredi dneva pa nas je dež prisilil v krajšo prekinitev tekmovanja. Ta premor je izkoristil Dare in nam postregel z odlično pašto, ki je niso mogli prehvaliti niti gostje iz domovine “paštašute”.
Po kosilu in nalivu so se dvoboji nadaljevali in na terene so se podali glavni kandidati za osvojitev turnirja. Da so prišli na letošnji turnir res vrhunski igralci, pa se je videlo v drugem kolu, ko so izpadli tako dobri tenisači kot so  Nejc Kapelj iz Ilirske Bistrice , domačini Andrej Vanceta, Peter Bešir, Denis Črnilogar, Boštjan Drofenik in Miha Ravšelj iz Nove Gorice. Med osmerico najboljših sta se uvrstila dva domačina Jurij Vidrih in Ambrož Kodelja, Jurij je izpadel proti Desklanu Nejcu Lavrenčiču, Ambrož pa se je po izredni zmagi nad Jako Drobničem iz Cerknice v tie-breaku z 9:8 prebil do polfinala. Desklan Bor Zorzut je bil boljši kot Miha Jarc iz Ljubljane, “naš” Zorko Zlatoper iz Tolmina pa kljub dobri igri ni uspel premagati Mihe Poharja, Ljubljančana kateri je imel s seboj manjšo, a zelo glasno navijaško skupino. V prvem polfinalu je Bor brez večjih težav premagal Lavrenčiča, drugi polfinale pa je bil bolj zanimiv in napet. Pohar je igral zelo dobro in Ambrož je kljub dobri igri moral vseeno čestitati Mihi za zmago. V finalu smo spremljali vrhunski tenis, pokalo je z obeh strani, a Zorzut je upravičil mesto prvega favorita in zmagal Poharja z rezultatom 9:3. Zmaga je torej ostala na Primorskem. Tretji je bil Ambrož Kodelja, četrto mesto je pripadlo Nejcu Lavrenčiču.
V tolažilni skupini je zmagal Sašo Arčon, drugi je bil Miloš Žvanut , na tretje mesto se je uvrstil Dimitrij Ostojić, četrti pa je bil Sebastjan Pintar.
Posebej smo veseli, da smo po nekaj letih ponovno speljali tudi turnir za dame. Šest dam iz Slovenije in Italije se je med seboj pomerilo in v finale sta se uvrstili Polona Ugrin z Obale in Sara Gregorič iz Nove Gorice. Zmagala je Sara , na tretje mesto pa se je uvrstilaItalijanka Daniela Ghin.
Bravo punce, upam da se vidimo tudi naslednje leto !

Še en uspešno izpeljan turnir ! Hvala Denisu, Dejanu , Andreju in Daretu za pomoč. Zahvala gre pa tudi sponzorjem turnirja zavarovalnici Adriatic Slovenica in okrepčevalnici Pika.
Vidimo se na 16. OP Ajdovščine 2018 !

Miloš Žvanut

Fotogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here