Alarm? Djoković z novim zgodnjim porazom

Za večino visokoletečih igralcev, predvsem pa Djokovića in Nadala, ki ciljajo na morebitno zmago na
prihajajočem Roland Garrosu, zadnja leta predhodni turnirji veljajo kot temeljita peščena priprava.
Letos pa tako Djokoviću kot tudi Nadalu, stvari ne gredo po planu. Nadal zaradi poškodbe na pesku
še vedno ni zaigral, Djoković pa je že drugi teden zapored izpadel relativno hitro.

Po tem, ko ga je prejšnji teden v Monte Carlu premagal Musetti, ga je na domačem turnirju v Banja Luki. – Srpska open – v četrtfinalu ugnal rojak Dušan Lajović.

Čeprav št. 1 svetovnega tenisa ni bil pravi, je o Lajoviću govoril z izbranimi bsedeami: “Lajović je izjemen posameznik. Poznama se že dolgo. Igrala sva skupaj v Davisovem pokalu. To je en njegovih največjih zmag”. Kljub temu je Djoković vendarle omenil, da je daleč od pravega nivoja: “Poraz nima veliko opraviti s samozavestjo, poraz je kombinacija okoliščin in moje trenutno stanje je precej slabše od pričakovanega. Drugega ne morem dodati. Bil sem pasiven, storil tudi ogromno napak”.

Čeprav Djoković neposredno težav s komolcem ni izpostavljal, se je tega zavedal Lajović: “Njegov odstotek prvega servisa je bil slab. Očitno je bilo, da komolec še ni povsem dobro.”

Za dobro Roland Garrosa vsekakor upamo, da bosta preostala dvojica (Nadal, Djoković) iz velike trojice kmalu zdrava, predvsem pa v dobri formi, mladeniči namreč neusmiljeno trkajo na njuna vrata.

 


Pripravil: Aleš Cverlin

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here