ZPTL jug: Znana prvaka v ženski in moški konkurenci

0
325

Boža Sluga in Robert Šimbera sta postala zimska primorska ligaška prvaka med posameznicami in posamezniki (jug) za sezono 2013/2014! Boža Sluga je v odločilni tekmi za prvo mesto premagala Diano Okretič s 6/1 in 6/4 in tako slavila med posameznicami brez izgubljenega dvoboja in brez izgubljenega niza. Diana je zasedla končno drugo mesto, na tretjem mestu pa je ligo končala lanskoletna zmagovalka Marina Morin, ki je v svoji zadnji tekmi premagala Gajo Kocjančič. Med posameznicami nas čaka le še preložena tekma med Franko Cepak in Gajo Kocjančič.
V moški prvi ligi pa je Robert Šimbera premagal Aleša Velkaverha s 6/3 in 6/1 in si še pred zadnjo tekmo zagotovil naslov na jugu. Boj za drugo in tretje mesto v skupini za prvaka je še odprt, dokončen razpored bo znan po zadnjih tekmah, ki bodo čez manj kot štirinajst dni. Upajmo, da bo Robert dobro zastopal barve juga, ko se bo pomeril s prvakom severa, ki bo znan v naslednjih vikendih. V tekmi za obstanek v prvi ligi je Matej Miloševič premagal Damjana Deklevo, razvrstitev in rezultate 1. lige jug si lahko ogledate tukaj.
Pestro pa je bilo tudi v ostalih ligah. V drugi ligi so bili še pred šestnajstim vikendom znani vsi igralci v playoffu, v tem vikendu pa so se odigrale tudi vse preostale tekme. Gregor Saša Mileusnič je, sicer malce pozno za boljšo uvrstitev, prikazal odlično igro in suvereno slavil nad Markom Rebcem in končal zimsko sezono na tretjem mestu zelene skupine. Kdo ve kaj bi bilo, če bi odigrala srečanje z Dejanom Maličem, katerega je moral Gregor predati, saj mu Dejan ni dovolil preložitve tekme. A to je liga. V zeleni skupini bi moralo biti odigrano še srečanje med Danijelom Baričevičem in Marjanom Miličem, a kaj, ko Danijel ni pričakal Marjanovega prihoda in srečanje dobil brez boja.
V modri skupini pa je končno tretje mesto zasedel Robert Jančigaj, ki je z zelo zanimivim rezultatom, 1/6; 6/0; 10/6 premagal Mateja Kussla in ga poslal na rep lestvice. Srečanje med Darkom Žajdelo in Sebastjanom Ulamcem se je končao z zmago Darka, bilo je 1/6; 6/4 in 10/3. Razvrstitve v drugi ligi si lahko ogledate tukaj.
V modri skupini tretje lige pa smo dobili še drugega udeleženca play offa. To je z dvojno zmago v enem vikendu postal Robert Švagelj, ki je najprej v soboto premagal Arnela Junuzoviča, v nedeljo pa še Damjana Zornado in se tako iz modre skupine pridružil Sandiju Kosu v play offu. Tekme v modri skupini tretje lige pa sta zaključila stara rivala Damjan Zornada in Robi Stepanovski, boljši je bil Robi s 6/2, 3/6 in 10/7.
V zeleni skupini pa je drugo mesto, ki poleg zmagovalca skupine, Andreja Kraševca, še vodi v play off, popolnoma odprto, pretendentov pa je kar nekaj. Teoretične možnosti imata Matjaž Novak in pa Darjo Humar, ki je v velikem slogu odpravil Petra Matanoviča s 6/1 in 6/3, Peter pa si je s tem porazom že zapečatil usodo. Iztok Škerlič si je s porazom, a dobljenim nizom in točko proti prvemu na lestvici, Andreju, odprl vrata v play off, odločala pa bo tekma s Simonom Bubolo, kateri je tudi najresnejši kandidat za drugo vstopnico iz modre skupine.
V zeleni skupini četrte lige je že nekaj časa vse jasno, Milan Gržinič si je z zmago nad Matjažem Stepančičem zagotovil razigravanje s tretjim igralcem iz morde skupine, kjer pa je še vse odprto. Žare Pavletič se je s tesno zmago nad Robertom Krtom  zavihtel na trenutno drugo mesto v skupini, vse pa je odvisno od tekme, ki jo bosta v naslednjem vikendu odigrala Iztok Klenar in Dragan Jevtič. Lestvico in rezultate četrte lige si lahko ogledate tukaj.
V moški ekipni ligi na jugu pa so se v sobotnem programu najprej pomerili igralci Vanganela in Cluba 66. Derbi začelja so dobili igralci iz Bukovice in se tako odlepili z zadnjega mesta na lestvici. Da so Vanganelčani osvojili vsaj točko, sta poskrbela Gregor Čičigoj in Mladen Rudonja, ki sta s 6/3, 3/6 in 10/8 premagala dvojico Zuljan/Pregelj. Na drugi deski sta se pomerila kapetana ekip, zmagovalec v dvoboju pa je bil Edvin Ličen, ki je v paru s Kavčičem premagal dvojico Bonaca/Zore s 6/3 in 6/2, na tretji deski pa je slavila bukovška dvojica Čermelj/Bagon, ki je priigrala še drugo zmago ter tri točke in tako na zadnje mesto spravila lanskoletne prvake.
Neposreden boj za vsaj tretje mesto v ligi se je odvijal med TD Strunjan in TK Ilirska Bistrica. Tekmo na prvi deski sta dobila Robert Šiško in Iztok Perkan, ki sta premagala Draša Krivičiča in Borisa Štefaniča, na drugih dveh deskah pa sta bili boljši strunjanski dvojici Dino Krivičič/Gorazd Smrekar in Mitko Ribičič/Drago Kokol, ki sta premagali bistriški dvojici Krebelj/Iskra in Ivanič/Belušič. Z zmago se je Strunjan prebil na drugo mesto na lestvici.

GM, 3.3.2014

Fotogalerija:

Videogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here