ZPTL 2013/2014 jug: prva četrtina je za nami

[dropcap]Z[/fusion_dropcap]a nami je približno četrtina Zimske primorske teniške lige 2013/2014. Nekateri so odigrali že kar nekaj dvobojev, nekateri pa zaradi različnih razlogov še niso stopili na igrišče. Med slednjimi je nekaj dopustnikov, npr Ivan Guberac, ki s svojo drago ravno danes, 14.12. praznuje svoj rojstni dan pod žgočim mehiškim soncem, fotografije Ivanove uživancije lahko vidite, če ste njegovi prijatelji na FB tukaj, pa naj vas ne raznese od foušarije… Malce pred Ivanom se je tam razvajal tudi Darko Žajdela, ki pa se je po naših informacijah že vrnil v kruto realnost in ga v naslednjem vikendu že čaka derbi s Sebastjanom Škerličem.
Robi Stepanovski pa si je še pred zasluženim dopustom privoščil spodrsljal,gladko ga je premagal Arnel Junuzovič, s 6/0 in 6/3. Arnel, katerega v zadnjem tednu lahko vidite na primorskih cestah v novem jeklenem konjičku, si je po bolečem porazu v prejšnjem kolu dal duška in navidez gladko premagal Robija. Vendar rezultat lahko vara, kar je razvidno iz Robijevega poročila po tekmi, ki ga je zapisal v zapisniku srečanja. Poročilo objavljamo v originalu in v celoti:”Arnel je zasluzeno zmagal,ter tako opravičil vlogo favorita v tem dvoboju. Dvoboj je bil bolj izenačen kot kaže sam rezultat. Kar nekaj iger je bilo zelo tesnih,in zmaganih na prednostih, Arnel je v odločilnih točkah igral zbrano,zanesljivo, jaz pa sem naredil kako neizsiljeno napako preveč. V prvem setu je bilo veliko break žog,žal je pri izkoristku le teh bolj uspešen Arnel. Arnel je še posebej dobro igral na returnu. Kar se tiče moje igre sem igral dokaj solidno,glede na to da je to bil moj premierni dvoboj z levičarjem. V drugem setu je pri rezutatu 2:1 za Arnela,le-ta naredil break na moj servis,nato pa je break potrdil z tem ko je zadržal servis. Pri rezultatu 4:1,sem zadržal servis, pri rezultatu 4:2 za Arnela sem imel 0:40,3 break zoge, na zalost returne odigral preveč agresivno in zgresil za zelo malo, nato je kljub moji borbeni igri Arnel zadržal servis.Po tem ko sem zadzal servis, v še eni zelo dolgi in napeti igri.Pri rezultatu 5:3 za Arnela sem imel rezultat 15:30,nato pa je nasprotnik dosegel 3 zaporedne točke, od tega zadnji 2 točki z asi in osvojil tako še drugi set in zmagal.” Robi si je z izčrpnim poročilom prislužil dve piksni uradnih žogic ZPTL in pa ekskluzivni fotoshooting. Žogice mora dvignit v v soboto, 21.12. v Vanganelu ob 14. uri, ko so med 14:00 in 14:15  tudi uradne ure (minute) organizatorja (15 minut vsako tretjo soboto v mesecu). Upajmo, da bo utegnil, saj leti s Tajske v vanganelsko dolino niso ravno pogosti… Fotoshooting pa ga čaka na njegovi prvi naslednji tekmi (morda takrat dobi tudi žoge)! Fotografije bodo objavljene na www.primorski-tenis.si.
Sobotni spored se je sicer pričel s preloženo tekmo s 7.12.,  tekmo med Janošem Cigaletom in Matjažem Novakom. Janoš je po izgubljenem prvem nizu s 6/1 moral priznati premoč Matjažu, ki je drugi niz izgubi s 7/5, ter z rezultatom 10/5 slavil v podaljšani igri tretjega niza. Omeniti je potrebno že kronično bolečino v Janošovem križu, ki je najverjetneje malce pripomogla pri izgubi srečanja in zaradi katere bo Janoš preostanek koledarskega leta 2013 preživel v rehabilitiaciji.
Damijan Bubnič – Buba, ki je v modri skupini četrte lige zamenjal poškodovanega Stipeta K.M., je bil s 4/6; 6/4 in 10/5 boljši od Gianmarca Lupierija. Njuna tekma se je iz Gianmarcovega domačega kraja preselila v Vanganel, kar je morebiti botrovalo Damijanovemu uspehu.
Ne glede na kraj igranja pa Edi Peroša niza zmage. Tokrat je 7/5 in 7/5 premagal Boštjana Hrabarja, ki nikakor ne najde forme, ki ga je krasila v prejšnji sezoni. Tudi močen in natančen servis mu ni pomagal, da bi se izvlekel. Verjamemo, da je tihi favorit tretje lige ravno pred tem, da prikaže svoje dobre igre.
V tretje pa ni šlo Iztoku Škerliču, kateremu je najprej v sredo zatajil sparing partner, četrtkov podaljšani večer po treningu mu tudi ni dal novih moči, službene obveznosti pa so mu v petek?! (kdo pa še dela ob petkih?!) še dodatno izpraznile glavo in Tone Barič ga je z izvrstno igro postavil na trdna tla. Tonetova zmaga je lepo zapletla položaj v zeleni skupini tretje lige, kjer je sedaj še vse odprto.
Prvič sta v sezoni 2013/2014 na igrišče stopila Amel Ramič in Žare Pavletič. Amel je moral, kljub obilici samozavesti pred dvobojem, seči v roke Žaretu in mu čestitati za zmago s 6/1 6/4. Komentar Amelovega poraza je v priloženem videu.
Poloni Ugrin pa v tretji tekmi žal ni uspelo osvojiti še tretje igre. Lanskoletna zmagovalka ženske lige posameznic, Marina Morin, je bila predobra… V ženski ligi posameznic ne smemo pozabiti na zamenjavo igralk, ki se je zgodila v tekočem tednu. Poškodovano Natašo Šker je zamenjela Diana Okretič, ki se bo še v tem letu udarila z ostalimi udeleženkami v ligi.
Andrej Kuk je s 6/2 in 6/2 premagal doslej še neporaženega Aleša Piščanca in s tem nakazal boj za vrh lestvice v četrti ligi. Morda, morda se je organizator pri njem uštel pri dodelitvi lige…
V večernih tekmah v Vanganelu so imeli kot ponavadi zadnjo besedo predstavniki v moških ekipnih ligah. Derbi kroga je bilo prav zagotovo srečanje med TK Ilirska Bistrica in TK Sežana. Že na samem začetku smo pogrešali selektroja in standardnega člana TK Iliriska bistrica, Jožkota Iskro, katerega je kot pomočnik selektorja nadomestil Rihard Udovič. A neuspešno. TK Sežana je v svoji drugi tekmi zebeležila prvo zmago in domov odnesla tri točke. Sežanska dvojica na prvi deski Kapelj/Čebulec je bila s 6/4 in 6/4 boljša od dvojice Perkan/Udovič, na drugi deski je slavila bistriška dvojica Ivanič/Šiško, ki je premagala nekoč strahvzbujajočo dvojico Bašič/Čuk s 6/2 in 7/6, presenetljivo lahko pa sta odločilno točko za Sežance priborila Robi Jančigaj in Zvone Vovk, ki sta s 6/2 in 6/0 premagala dvojico Belušič/Jenko. Sežansko slavje ob klobasah, zelju, krompirju in seveda vinu se je lahko začelo. V videu zaključni govori in gostija…
Tudi drugo srečanje v moški ekipni ligi je bilo izredno zanimivo. Dejstvo, da je selektorju Vanganela, Franku Bonaci, uspelo sestaviti in na prizorišče igranja prignati igralce, je že nekazovalo, da so Vanganelčani pripravljeni na obračun z večnimi rivali, ekipo Veteranov Portoroža, pri katerih smo pogrešali selektorja Bojana Pegana. Bojana je kot selektorja nadomestil Uroš Protner, ki je na prvi deski zaigral v paru z Mihom Rajem, nepričakovano pa se je na nasprotno prvo desko postavil Franko Bonaca in si za partnerja izbral Slavena Drljačo. Kot veleva večletna tradicija, so slavili nasprotniki vanganelnskega selektorja.Na drugi deski se je na vanganelski strani prav tako nepričakovano pojavila dvojica Glavaš/Rudonja, ki ni imela težkega dela z dvojico Šik/Starčič. Odločal je tretji dvoboj, kjer sta slavili starosti Vanganela – Hiršman in Favento ter prinesla zmago Vanganelu.
Žal pa moramo poročati o odstopu ekipe Kopra v ženski ekipni ligi. Selektorka Zorica Zupan ni uspela zagotoviti zadostnega števila igralk za igranje v ligi. Kljub sedmim prijavljenim igralkam v ekipi ji, najprej za srečanje prejšnjega vikenda proti združeni ekipi Tolmin-Gorica, ni uspelo zbrati ekipe, pred srečanjem z Gajo iz Padrič pa nas je neprijetno presenetila odpoved oz izstop iz lige. Verjamemo, da bodo notranja trenja in ozkogledni posamezni interesi igralk kmalu le še preteklost in da bodo uživale v nadaljnjem skupnem igranju in druženju.

Fotogalerija 5. vikenda ZPTL jug:

Videogalerija 4. vikenda ZPTL jug:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here