ZPTL 13/14 jug: polovica lige je za nami

[dropcap]Z[/fusion_dropcap]a nami je prva polovica ZPTL 2013/2014 jug. Prvega snega še nismo dočakali, temperature pa se v vseh ligah že dvigujejo. Tokrat začenjamo pregled z ekipnimi tekmami.
V zimski moški ekipni ligi sta na vrhu oz tik pod njim ekipi TK Sežana in TK Ilirska Bistrica, ki sta premagali TK Vanganel in Club 66. TK Sežana je z resnim in načrtnim delom selektorja Sandija Čuka prikazala doslej najboljšo predstavo in premagala branilce naslova TK Vanganel kar s 3:0 in sedaj si na lestvici z desetimi točkami deli prvo mesto z ekipo koprskih Veteranov.
Na prvi deski je dvojica Kapelj/Volk s 6/4 in 6/4 premagala dvojico Čičigoj/Ulamec, na drugi deski sta Bašič/Rebec premagala dvojico Bonaca/Zore s 7/5 in 6/2, dvojica Čebulec/Jančigaj pa je le še potrdila izdatno zmago, s 6/3 in 6/3 sta premagala dvojico Hiršman/Rudonja. Vanganelčani se kljub zvenečim imenom na igralskih pozicijah in pa seveda na selektorskem stolčku nikakor ne znajdejo in trenutno zasedajo predzadnje mesto na lestvici.
Zadnji na jugu, a prvi na severu, so igralci Cluba 66, ki so v svoji peti tekmi doživeli še peti poraz, saj so jih z 2:1 premagali igralci iz TK Ilirske Bistrice. Club 66 je tesno zmagal na drugi deski, kjer sta Pregelj in Maraž po izgubljenem prvem nizu s 3/6 stisnila vrste in premagala dvojcio Ivanič/Udovič s 6/3 v drugem in 10/8 v podaljšani igri tretjega niza. Na prvi deski pa je dvojica Kavčič/Arčon s 3/6 in 2/6 izgubila z dvojico Perkan/Šiško, na tretji deski pa sta Mislej in Čermelj morala priznati premoč dvojici Jenko D./Iskra. Z zmago je TK Ilirska Bistrica osvojila nove tri točke in sedaj z desetimi točkami (enako število imata tudi prvouvrščeni ekipi) zaseda tretje mesto na lestvici.
V ligah posameznikov smo videli kar nekaj izredno izenačenih tekem. V prvi ligi je Miha Oberstar tesno s 4/6, 6/2 in 10/6 premagal Mladena Rudonjo in si s tretjo zmago v zeleni skupini 1. lige že skorajda zagotovil napredovanje in razigravanje v skupini za primorskega prvaka. V modri skupini pa je Gorazd Marašek s 7/6, 4/6 in 13/11 premagal Roberta Medveda in si zagotovil prvo mesto v modri skupini. O potnikih v razigravanje iz modre skupine bo odločala tekma med Alešem Velkaverhom in Matejem Miloševičem, ki bosta tekmo odigrala v soboto, 18.1. ob 11.00 v Vanganelu.
V drugi kakovostni ligi ZPTL so se nekatere tekme končale že po dveh setih, a tudi tu smo bili priča tesnim dvobojem. Darko Žajdela je s 7/5 in 6/3 premagal Grego Jesiha. Tekma je trajala skoraj tri ure, saj sta igralca veliko igralnega časa porabila za ugotavljanje spornih žog.
Peter Šolar je po porazu v prejšnjem krogu z Goranom Beloševičem prikazal trdo in nesumiljeno igro ter s 6/3 in 6/1 premagal Mateja Kussla, ki s petimi porazi zaseda dno v modri skupini 2. lige.
V zeleni skupini pa je v sobotni tekmi Mladen Jovičič po uri in pol strl Marjana Miliča, ki je po izgubljenem prvem nizu s 6/7 tekmo zaradi zdravstvenih razlogov predal. Vili Knap pa je v svojem drugem dvoboju dosegel še drugo zmago z 2:1 v nizih. Tokrat je premagal Gregorja Mileusniča s 6/4, 1/6 in 10/6 in ostaja resen kandidat za igranje v playoffu.
V play off se bo kljub prvi zmagi težko uvrstil Edim Šabanovič, ki je s 6/3 in 7/5 premagal Danijela Baričeviča. Edim je prikazal res lepo in premišljeno igro in bo v naslednjih izvedbah lige zagotovo igral vidnejšo vlogo.
V tretji ligi je Simon Bubola s 6/4 in 6/3 premagal Toneta Bariča in se z drugo zmago v treh tekmah približal vodilnim na lestvici v zeleni skupini, kjer je pred njim, po zmagi s 6/3, 2/6 in 10/5 nad klubskim tovarišem Janošem Cigaletom, Darjo Humar. V zeleni skupini sta se udarila tudi neposredna kandidata za drugo mesto na lestvici, Iztok Škrelič in Matjaž Novak. Boljši je bil Matjaž, ki je v izredno izenačenem dvoboju in po rešenih treh zaporednih zaključnih točkah Iztoka, slavil s 3/6, 6/4 in in 13/11! Čestitke!
V edini tekmi modre skupine tretje lige pa je svojo tretjo zmago dosegel Sandi Kos, ki je s 6/2 in 6/3 premagal Petra Sinčiča. Sandi trenutno zaseda tretje mesto v skupini, a ima le točko zaostanka za vodilnim Perošo in dve odigrani tekmi manj.
V četrti ligi pa je bila odigrana le ena tekma, kjer je Darko Srdoč s 6/2 in 6/1 premagal Andreja Jukiča. Tekma v ligi posameznic med Božo in Diano pa je bila prestavljena.

GM, 14.1.2013

Fotogalerija:

Videogalerija 4. vikenda ZPTL jug:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here