Željko, Stipo, Sebastjan in Gorazd osvojili poletni jug

Pred nami je sklepno dejanje Poletne primorske teniške lige 2015 na jugu, v soboto, 3.10., bo, tik pred koncertom skupine Zmelkoow in po zaključenem Capra Touru 2015, na vrsti podelitev priznanj najboljšim posameznikom v ATP Penzija Touru ter tretji, drugi in prvi ligi na jugu.
V ATP Penzija Touru je prvo mesto osvojil Željko Čikovin. Brez izgubljenega srečanja in le z dvema oddanima nizoma je bil boljši od ostale sedemnajsterice, ki je zaigrala v najštevilčnejši poletni ligi. Drugo mesto je osvojil Darko Bagon, ki je na odločilnem srečanju moral priznati premoč Željku, tretje mesto pa je osvojil novinec v tekmovanju, Rado Bandelj. Serijski zmagovalec med penzionisti, Franci Hrovat, se je moral zadovoljiti s petim mestom, na četrtem ga je, zaradi zmage v medsebojnem obračunu, prehitel Vlado Milivojevič. Vse rezultate in končno lestvico penzija toura si lahko ogledate tukaj.
V tretji ligi posameznikov je premočno slavil Stipo Kalem Mihalič, ki soigralcem v ligi ni oddal niti enega niza. Drugo mesto v ligi je osvojil Robert Švagelj, v zadnji tekmi tretje lige pa smo videli obračun za tretje mesto med Milanom Gržiničem in Robijem Stepanovskim, v katerem je zmagal Robi in zasluženo osvojil tretje mesto. Vsi rezultati in lestvica tretje lige so dostopni tukaj.
V drugi ligi posameznikov bo na najvišjo stopničko na zmagovalnem odru, kljub trem izgubljenim nizom (brez izgubljenega srečanja), stopil Sebastjan Ulamec, kateremu je odlična fizična priprava v poletnem obdobju vidno koristila. Drugo mesto je, s šestimi točkami manj in tremi porazi, osvojil Robert Jančigaj, s točkama manj pa mu na tretjem mestu sledi Damjan Cepak. Dobra sezona je tudi za Damjanom Zornado, ki je končal na četrtem mestu, na petem pa je obstal Marjan Milič, ki je še iz neznanih razlogov izpustil zadnji dve srečanji. Z morebitnima zmagama bi bil nemara celo drugi… Več o celotnem dogajanju v drugi ligi je dosopno tukaj.
V prvi ligi je, z le enim izgubljenim nizom, zmagovalec postal Gorazd Marašek. Največji napredek in najprijetnejše presenečenje primorskih lig na jugu pa je osvojeno drugo mesto Marka Mlekuža, ki si je v zaključnem jurišu z neposrednimi zmagami proti konkurentom za vrh lestvice potrdil dobro poletno delo na igriščih. Z enakim točkovnim izkupičkom kot Marko, je tretje mesto, zaradi izgubljenega medsebojnega srečanja z Markom, osvojil Miha Oberstar. S točko za Mihom pa je na četrtem mestu obstal Gregor Čičigoj, kateremu je podaljšana igra tretjega niza proti Gorazdu odnesla uvrstitev tik pod vrhom.
Hvala vsem sodelujočim za korektno izpeljavo lige in dvobojev, vidimo se v naslednji borbi.

GM, 30.9.2015

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here