Začetek tudi na severu, poročilo 1. kola ZPTL – sever

Prijatelji tenisa,

Pretekli vikend smo v Balonu v Gorici začeli z zimsko teniško ligo na tudi »severu«. V ligi singel ligi sodeluje 36 tekmovalcev, med njimi sta tudi dve mladenki (Kristina in Ema).

V prvi ligi sta pričakovani zmagi dosegla nosilca skupin, Blaškovič , »najboljši TV akviziter na POP-u« J, ki je s 6:3 6:1 premagal Urbančiča, »difovec« Zlatoper pa s 7:6 in 6:1 žilavega M.Valentinčiča. Tri tekme so se končale po treh nizih, »Briški derbi« je dobil najboljši vinar med tenisači, Pulec, ki je z zmago v tretjem z 10:7 odpravil glavnega operativca v TK Gorica Markoviča. V drugi tekmi, ki se je končala po podaljšani igri, je ajdovski Vanceta, svojega kapetana v ekipi TK Tura Uršiča. V tretji tekmi je »terapevt« Lutman, moral priznati premoč »Vrhničanu« Drofeniku z rezultatom 6:3, 5:7, 7:10. V zadnji tekmi je Vidrih presenetljivo lahko premagal »bodočega oljkarja« Grobišo.

V drugi ligi je Ajdovski derbi pripadel doktorju Grbcu, ki je z dvakrat po 6:3 premagal rahlo poškodovanega Črnilogarja. Drugi doktor med tenisači, Koglot, je dvakrat s 6:4 moral priznati premoč Kodelji iz Deskel. Goriški derbi je pripadel Korenču, ki je prav tako z dvakrat s 6:3 premagal dobrega kolega in predsednika Goričanov Školarisa. Ajdovski predsednik, Žvanut je po treh nizih premagal »cestarja« Černigoja. Lepo zmago je dosegal »Notranc« Ravšelj, ki je premagal najboljšega dealirja z avti v Wajdušni, Kodeljo J.

V tretji ligi sta mladenki dosegli polovičen uspeh, Ema, je z napadalno igro premagala zelo borbenega S Uršiča s 6:2, 7:6. Kristina je z dvakrat 6:4 izgubila proti zelo borbenemu in napadalnemu novincu  z Goč pri Vipavi Arčonu. Drugi Gočan je moral po napetem dvoboju priznati premoč Bricu Brešanu (7:6, 7:5). Drugi Bric v tej skupini Peršolja je premagal večnega mladeniča iz Wajdušne Nagodeta s 7:6, 6:3. Gladko zmago nad »rockerjem« Janom, je dosegel Wajdovski fusbaler z najjačim prostim strelom iz 40 m, Krečič.

Dve tekmi sta bili prestavljeni, klapa se vidimo v naslednjem kolu.

JV

Fotogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here