Z ekipnimi tekmami se je pričela ZPTL 2017/2018

V soboto, 4.11., so v jubilejno 20. sezono ligaških primorskih tekmovanj z ekipnimi srečanji vstopili v Vanganelu in v Katoru pri Umagu. Prvo srečanje, srečanje med TK Portorož – veterani, ki jih v letošnji sezoni spremljamo pod nazivom sponzorja – Casino Riviera, in Veterani Kopra, je bilo preloženo, zato so kot prvi stopili na igrišča igralci TK Hrvatini in Club 66 iz Bukovice. Revanš iz lanskoletnega polfinala Play Offa, ko so slavili igralci Cluba 66 in se uvrstili v veliki finale, je uspel Hrvatinčanom, ki so tesno zmagali. Kljub odsotnosti šefa hrvatinske ekipe Gianfranca Kozloviča (ekipo je vodil zimzeleni Franci Hrovat) in ob odsotnosti prvega hrvatinskega loparja Ernesta Milčinoviča, so zmagali z 2:1. Na prvi deski smo po dolgih letih zagledali Igorja Godniča, ki je v paru s Stojanom Stojničem moral priznati premoč Alešu Devetaku in selektorju Cluba 66 Davidu Kavčiču s 6/4 in 6/4, Zorman in Beloševič sta izid izenačila z zmago nad dvojico Silič/Ličen, v trilerju na tretji deski pa sta Hrvatinčana Sandi Drolc in Stojan Tomovič po izgubljenem prvem nizu s 4/6 zbrala dovolj moči in nato s 7/5 in 10/4 premagala dvojico Berce/Arčon.
V Vaganelu je sledila tekma med TK Sežana Conad B in TK Tura. Slavili so Vipavci s 3:0, a pot do zmage je bila trnova, saj smo na drugi in tretji deski videli podaljšano igro tretjega niza in lahko bi se razpletlo tudi drugače. Najbolj gladko je bilo na prvi deski, kjer sta Slavko Uršič in Sebastjan Černigoj s 6/2 in 6/2 premagala dvojico Baričevič/Irt, novonastavljeni selektor Ture Andrej Vanceta – Cvik pa je na drugo desko postavil bivšega selektorja Aleša Krečiča – Krečota in Tomaža Malešiča – Mažija, ki sta zagotovila zmago z 6/1, 3/6 in 10/4 nad Samom Oničem in Robertom Jančigajem, poln izkupiček pa je zagotovila dvojica Žvokelj/Vovk z zmago nad dvojico Čebulec S./Humar, bilo je 5/7; 6/3 in 10/8.
Večerni derbi za teniške sladokusce pa je bilo srečanje med TK Vanganel in Medot tenis timom. Paradnih konj obeh ekip, ki ciljata na najvišja mesta, v postavi sicer ni bilo, zato pa smo lahko na tretji deski zagledali selektorja Vanganela Franka Bonaco z Vilijem Knapom, ki sta vknjižila eno igro proti goriški dvojici Grobiša/Mozetič. Ekipa Medot je tako povedla z 1:0, saj se je srečanje z dogovorom pričelo s tretjo desko. Na drugi deski sta Gorazd Habjan in Kalif Glavaš s 6/4 in 6/2 premagala dvojico Zlatoper/Korenč, odločala pa je tekma na prvi deski, kjer sta za Vanganel zaigrala Mladen Rudonja in Slaven Drljača, nasproti pa sta jima stala Marijan Valentinčič in selektor Zoran Markovič. Končnih 7/5 in 6/2 je zmago in tri točke prinselo TK Vanganel.
V Umag oz Katoro so se na gostovanje k TK Umag in TK Umag 2 odpravili Ajdovci in igralci Ilirske Bistrice. Prvo srečanje je bilo ob 15:00 med TK Umag 2 in Avtocentrom Crono Ajdovščina. Ajdovci, močno okrepljeni z legionarji in prestolnice, so se morali pošteno potruditi, da so odnesli celo kožo. Kristijan Ključarić in Janko Livio sta na prvi deski s 3/6, 6/3 in 11/9 premagala Bora Zuljana in Miha Poharja, Umažanoma, selektorju Slobodanu Kalanju in Siniši  Čubriću pa je zmanjkala le točka za končno zmago, saj sta Ajdovca Miloš Žvanut in Anže Gartner po izgubljenem prvem nizu s 5/7 na koncu zmagala s 6/3 in 11/9. Tretja deska pa je šla gladko v roke Francu Miljavcu in Marku Lopatiču, s 6/3 in 6/1 sta bila boljša od dvojice Vlačić/Simčić. Velja omeniti, da je bil ajdovski legionar Jaka Drobnič le voznik ekipe, selektor Tilen Kodelja pa ni zaigral, kar priča o moči Ajdovcev in trdoživosti umaške ekipe.
TK Umag pa je v drugem srečanju v Katoru s 3:0 odpravil Bistričane. Dokaj gladki nizi so pripadli Umagu, verjamemo pa, da bo Ilirska Bistrica za marsikoga še zelo neugoden nasprotnik.

Vse in še več o rezultatih, zapisnike in vse ostalo glede ekipne moške lige najdete tukaj. Po Martinovem premoru sledijo srečanja v soboto, 18.11.2017.

Fotogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here