TK Sežana A prvak Primorske na jugu, na severu slavili Tolminci

Zaključila se je Poletna primorska teniška ekipna liga 2016. Sicer čakamo še na igranje treh zaostalih tekem, dveh na jugu in ene na severu, a na končni razpored na vrhu rezultati teh tekem ne bodo vplivali.
Najpomembnejše srečanje sezone na jugu se je v soboto, 2.7. igralo v Strunjanu, kjer sta se za prvo mesto udarili ekipi TC ALdo Strunjan in TK Sežana A. Strunjančanom bi za končno prvo mesto zadostoval že neodločen rezultat na srečanju, saj bi se v primeru zmage Veteranov Kopra na zadnjem srečanju proti ekipi Besenghi točkovno izenačili s Koprčani, v medsebojnem srečanju z Veterani, ki se je končalo z remijem (3:3), pa so Strunjačani osvoji večje število nizov.
Kapetan Strunjana, Draš Krivičič, je za single v ogenj poslal Jako Božiča, sebe, Andrea Gianola in Gorazda Smrekarja, Marko Rebec pa Roberta Jančigaja, sebe, Maxa Pacorja in Donata Abateso. Le dvoboj na prvi deski med slovenskim DC reprezentantom Jako in Robijem se je končal po dveh nizih, ostali dvoboji posameznikov so se zavlekli v tretjega. Dvoboj sekeltorjev na drugi deski, ki je bil najverjetneje tudi odločilen, je dobil sežanski selektor s 4/6; 7/6 in 11/9, italijanski dvoboj na tretji deski je s 6/1, 6/7 in 10/4 dobil Max, na četrti deski pa je Gorazd moral priznati premoč Donatu, bilo je 6/4, 3/6 in 10/6. Sežana A je tako po singlih vodila s 3:1, vsaka ekipa pa je v tekmah dvojic dobila eno tekmo zmagovalci srečanja in primorski prvaki juga so tako postali igralci TK Sežana A, kar je že tretji zaporedni poletni naslov, ekipi TC Aldo Strunjan pa se naslov vsako leto izmakne za mišjo dlako, zaradi poraza pa so padli na končne tretje mesto, z drugega so jih z zmago s 5:1 proti Besenghijem izrinili igralci Veteranov Kopra, ki pa so naslov zapravili v predzadnjem kolu z ramijem proti srčnim igralcem Grintozov.
Na severu pa so zmagovalci postali igralci Tolmina, ki so s točko prednosti na končni lestvici prehiteli ekipo Vipave. Tretje mesto je osvojila ekipa Idrije.
Sledi Play Off med severom in jugom, ki se bo po posvetovanju z ekipami zgodil do septembra, ko bo znan ekipni primorski prvak…

Fotogalerija:

2 KOMENTARJI

  1. Komentar organizatorja liga je osredotočen na zadnji odločilni dvoboj med sežano in Strunjanom, pozabil pa je omeniti, da je sežana gladko izgubila z veterani kopra (po prvih 4 dvojih je bilo 4 : 0 za Koprčane, dvojice so bile samo formalnost, kar se Sežančani verjetno dobro zavedajo). Verjetno pa seje potrebno vprašati o sistemu točkovanja, kjer nekdo, ki ne izgubi tekme, povrhu pa še gladko premaga končnega zmagovalca, ni na koncu tudi zmagovalec, pa tudi če igra brez “foreštov” (upam, da vsi razumete to primorsko besedo, v kar dvomim). Pa vseeno vse čestitke simpatičnim Sežančanom za zmago, kateri so imeli v ekipi tudi starejše, v primorski ligi odpisane igralce. Organizator, premisli, mogoče ti kapnilo.
    Lp, Miki
    Ps.: zajebali smo itak sami. Pa brez zamere

  2. Čestitam Sežančanom za končno zmago in vsem ostalim ekipam ter posameznikom za udeležbo in fer borbo, kajti na tovrstnem rekreativnem nivoju je že sama udeležba uspeh in največja zmaga. Enako čestitam organizatorjem za odlično organizacijo, in tudi to spletno mesto se mi zdi zelo ok: ažurno, zanimivo in tudi uporabno, res iskrene čestitke.
    Športni pozdrav vsem, in do novega snidenja prihodnje leto.
    Ivan (Ivo)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here