Blaž Rola po povratku hitro osvojil ITF turnir v Monastirju

MONASTIR, TURČIJA – Slovenski teniški igralec Blaž Rola je po enoletnem premoru spet zavezal vezalke in hitro dvignil pokal na turnirju serije ITF.

Vse od maja lani Blaž Rola ni nastopal na turnirjih, po povratku pred dvema tednoma pa je že na drugem turnirju dvignil pokal zmagovalca. V Monastirju je v finalu 15,000 USD vrednega ITF turnirja ugnal Francoza Adriena Gobata s 7-6(4), 6-2.

Izkušeni Ptujčan, ki je bil leta 2015 že 78. igralec sveta, se je vrnil na manjše turnirje. Lastnik petih challenger naslovov je vpisal 10 ITF naslov, prvega seveda po letu 2013, saj je nato igral na višjem rangu. 32-letnik je že dva tedna nazaj igral v Monastirju in takrat preko kvalifikacij prišel v glavni del, kjer ga je v 2. krogu izločil prav Gobat. Povratni obračun je Rola doživel že ta teden in to prav v finalu in hitro pokazal, kdo je boljši.

Tokrat v Monastirju ni bilo treba čez kvalifikacije, do finala pa je oddal dva niza, pa še ta dva po podaljšani igri. ko je nato hitro postavil stvari na svoje mesto. Finalni obračun z 21-letnim Francozom je bil tesen le v 1. nizu, ki se je rešil po podaljšani igri, v drugem delu je Rola tekmecu, sicer 877. na ATP lestvici, prepustil dve igri. Blaž je po teknovalnem premoru brez uvrstitve na ATP lestvici, a s takšnimi igrami zna hitro napredovati, saj je po zaključku kariere Bedeneta in Kavčiča dejansko prvi slovenski teniški igralec.


Magic Tours
Kraj: Monastir (TUR)
Datum: 24.04.2023 – 30.04.2024
Kategorija: ITF
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 15,000 USD

Finale:

Blaz Rola (Slovenia) beat Adrien Gobat (France) 7-6(4) 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook (PrtSc)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here