Na jugu se je začela ZPTL 2015/2016

S prvimi tekmami so v novo zimsko teniško sezono v soboto, 14.11., krenili na jugu Primorske. V Vanganelu so kot prvi stopili na igrišče posamezniki, ne dolgo za tem pa so se igranju pridružile ekipe na prizoriščih v  Novi Gorici in Umagu.
V Vanganelu so bile med posamezniki zastopane vse tri kakovostne lige, najprej pa so se pomerili igralci v 2. ligi, kjer je Damjan Zornada s 6/1 in 7/6 premagal Gianmarca Lupierija, Milan Vitez je bil z 2:1 v nizih boljši od Igorja Vatovca, Andrej Kuk pa je v dveh nizih odpravil Darja Humarja. Sledila je edina vikend tekma 3. lige, kjer sta se v svojem debiju pomerila Damir Mikin in Sandi Lovrečič. Boljši je bil Damir s 6/3 in 6/2. Kot prva pa sta v prvi ligi zaigrala Sebastjan Ulamec in Marko Mlekuž, slednji je zmagal z 2:0 v nizih. Sobotne nastope med posamezniki sta zaključila Edim Šabanovič in Boštjan Hrabar, boljši je bil z izvrstno igro Edim.
Nedeljske tekme posameznikov so bile v domeni prvoligašev, Damjan Dekleva je moral priznati premoč Alešu Velkaverhu, Gorazd Marašek se je dodobra namučil s Francijem Zormanom in slavil z 2:1 v nizih, novo lice v ligaških tekmah, Anton Juriševič pa je s 6/0 in 6/3 premagal Sandija Drolca.
Ekipni nastopi so se pričeli v Novi Gorici, kjer je TK Ajdovščina gostila zmagovalce poletne ekipne izvedbe, TK Sežano A. Boljši so bili Sežanci s 3:0. Enak rezultat je bil tudi na teniških igriščiv v Katoru pri Umagu, kjer so gostitelji TK Umag 2 premagali portoroške veterane. V Vanganelu pa so bile srečanja dosti bolj izenačena. Prvaki, Club 66 je z 2:1 premagal aktualne južne zimske prvake TK Vanganel, največje presenečenje pa so pripravili Grintozi, ki so v ligaško dogajanje vskočili v zadnjem trenutku. Kljub odsotnosti predsednika in staroste ekipe, Grega Jesiha, se je ekipa pod vodstvom Sandija Drolca odlično znašla in premagala TK Hrvatine z 2:1, pri katerih pa je, roko na sre, prav tako manjkala “glava družine”, Gianfranco Kozlovič, ki je tekmo spremljal preko radio povezave.

Že v naslednjem vikendu sledijo nove tekme, ki bodo zagotovo še vzburljivejše. ZPTL 2015/2016 ima v letošnji izvedbi skupno 106 tekmovalcev in tekmovalk, enotna južna in severna moška ekipna liga pa šteje kar 16 ekip.

Vse rezultate in lestvice pa lahko najdete pod zavihkom “Primorske lige“.

Fotogalerija:

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here