KOMENTAR 5.KOLA SPV LIGE

V derbiju kola so vodilni Vipavci premagala lanske prvake, igralce Belvina z Brd. Dvoboj je bil odločen po igri singlov, kjer so domačini zmagali vse štiri dvoboje. Najbolj napeto je bilo na prvi deski, kjer je Vidrih, alias Djuro, po teških mukah v tretjem nizu odpravil večnega rivala in največjega (vprašanje če najboljšega :)) vinogradnika med tenisači, Mitjo Pulca :-), za keteraga sta navijala njegova lepša polovica in bodoči tenisač Nik.
Derbi smo pričakovali tudi na četrti deski, saj je vipavski zet (Malešič) še vedno sanjal dvoboj s Kravosom izpred dveh let, po katerem ni hodil več mesecev :-). Tokrat je Maži dokaj suvero zmagal. Omeniti velja še zmago vodje Vipavcev Uršiča, ki letos v nasprotju s prejšnjimi leti, na tretji deski ne pozna poraza :-). Edino zmago je gostom prinesla dvojka Školaris, Uršič.

Zelo izenačeno tekmo so odigrali Ajdovci in Club 66, saj so se kar 3 tekme končale v treh nizih. Bivši ajdovski predsednik Rodman je na prvi deski moral priznati premoč novincu Bratini. Na četriti deski sta napet dvoboj odigrala najboljši “dotore” med tenisači Grbec in zimzeleni Urbančič, ki je tekmo na koncu tudi dobil. Bližje zmagi so bili gosti iz Bukovice, ki so po singlih vodili s 3:1, tako, da čestitke Ajdovcem za igre dvojic, kjer do sedaj običajno niso blesteli. Omeniti velja predvsem igro drugih dvojic, kjer se je odvijal pravi lokalni veteranski derbi, saj sta tudi igralca Cluba 66 (Mislej, Vuga) Ajdovca. Slavila sta domačina, bravo Bodan :-)))

Tretjo tekmo kroga sta v Bukovici odigrali igrali domači Polhi in igralci iz Tolmina. Gostje so si odločilno prednost priigrali že po igri singlov. Na prvi deski je ponovno suvereno zmagal Zlatoper (letos še ne pozna poraza). Veseli zmagovalna vrnitev Božiča  po poškodbi na tolminsko četrto desko. Po poročanju kapetana domačih Kavčiča, jih je tolminski kapetan Bukudur, takoj na začetku preplašil z “najkicami” v barvi Soče ( v zgornjem toku), tako da je bilo po singlih takoj 0:4 za puntarje :-). Šele dvojke so rešile polhe pred kravato. Kapetan Bukudur je smaragdne »najkice« že odvrgel v bližnji smetnjak (k organskim odpadkom), saj so pripomogle k novi poškodbi in predaji. Polhe je pozno v noč opogumil obisk starega znanca »ta pravega« (glej sliko) polha po katerem se ekipa tudi imenuje in jim vlil optimizem za prihajajoče tekme :-).

V zaostali tekmi 4. kroga so je Tolmin ponovno gostoval v Bukovici, tokrat pri Clubu 66. Tudi tokrat Tolmin ni bil preveč prijazen do domačinov, saj jim je prepustil le zmago na četrti deski, kjer je Urbančič premagal povratnika Božiča. Privlačna je bila tekma na drugi deski, kjer je domači Silič moral priznati maratontu in  fusbalerju Kavčiču. Igralec tekme, lahko bi rekli nič novega, Zlatoper.

Igralci Žogice so bili prosti, tekma med Gorico in Desklami pa je zaradi podiranja šotora v Gorici bila prestavljena na nedeljo.

Lp

JV, 13.6.

Fotogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here