Kmalu začetek ZPTL 2013/2014

[dropcap]M[/fusion_dropcap]alce več kot mesec dni po objavi razpisov in po zaprtju končnih prijav, smo pripravili žrebe in razporede za Zimsko primorsko teniško ligo 2013/2014 na jugu, severna liga pa bo imela razporede pripravljene v prihodnjem tednu. V letošnji zimski sezoni je tako liga razdeljena na južni in severni del Primorske.

Na jugu se je ponovno zbralo lepo število teniških navdušencev, ki se bodo med seboj pomerili med 16.11.2013 in 22.03.2013. V štirih moških ligah posameznikov bo nastopilo 56 tekmovalcev, v ženski ligi posameznic se bo med seboj pomerilo 8 tekmovalk, liga ATP Penzija Tour pa šteje 12 soborcev. V moški ekipni ligi jug bo nastopilo 9 ekip po enokrožnem sistemu, 5 ženskih ekip pa bo tekmovalo v ženski ekipni ligi s povratnimi srečanji.

Z vsemi lokacijami, ki premorejo zaprte teniške igralne kapacitete na primorskem in v zamejstvu, smo se dogovorili za sodelovanje in igranje. Izjema so le igrišča v TC Bonifika. Liga se bo tako igrala na igriščih pod balonom v Novi Gorici in Portorožu ter v dvorani v Padričah in Vanganelu.

Nekaj sprememb je v tekmovalnem sistemu oz točkovanju v ligah posameznikov ter v ekipnih ligah. Zmaga nad nasprotnikom v ligah posameznikov in posameznic tudi z izgubljenim nizom prinese 3 točke, poraz z izgubljenim nizom pa še zmeraj točko. V moški ekipni ligi je enako, le da to pravilo velja za zmago v srečanju med ekipama, zmaga 3:0 in 2:1 prinese tri točke, poraz z enim dobljenim dvobojem dvojic pa eno točko. Kot do sedaj pa srečanje brez zmage v vsaj eni od tekem dvojic ne prinese nobene točke.

Še manj kot deset dni je do začetka…

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here