Čustveni Federer v solzah in s porazom sklenil izjemno kariero

Prvi dan Laverjevega pokala je prinesel štiri obračune, vsi ljubitelji tenisa pa so najbolj nestrpno čakali na zadnjega, v katerem se je od profesionalnega igranja tenisa tudi uradno poslovil eden najboljših teniških igralcev vseh časov Roger Federer. Skupaj s Špancem Rafaelom Nadalom sta proti ameriški dvojici Frances Tiafoe in Jack Sock dobila prvi niz s 6:4, potem ko sta prišla do odvzema servisa v deseti igri.

Tiafoe in Sock sta nato v drugem nizu vodila že s 3:1, a sta se Švicar in Španec vrnila v igro in izsilila podaljšano igro, v kateri pa sta bila igralca ekipe sveta boljša s 7:2. Zmagovalca je nato, tako kot je to že stalnica v Laverjevem pokalu, odločila super podaljšana igra, ki se igra do desete točke. V tej je imel Federer pri vodstvu z 9:8 servis za zmago, a se ni izšlo, na drugi strani pa sta nato do zmage z 11:9 prišla igralca sveta in izid prvega dne poravnala na 2:2.

A dogajanje na igrišču je bilo prvi dan obstranskega pomena, saj so bile vse oči uprte v slovo švicarskega teniškega virtuoza. “Bil je res čudovit dan. Nisem žalosten, sem zelo vesel, vesel, da sem tukaj. Užival sem v tem zadnjem obračunu. Nisem čutil stresa, vesel sem, da sem odigral tako, kot sem. Obračun je bil odličen, vesel sem, da sem igral z Rafo in bil del te ekipe,” je v uvodnem nagovoru po koncu dejal Federer, ki so ga hitro premagale tudi solze.

Prav tako je v solzah slovo svojega tekmeca in prijatelja spremljal tudi Nadal, na koncu pa so Federerja ob spremljavi nastopa britanske pevke Ellie Goulding na igrišču pričakali tudi vsi člani njegove družine. “Če ne bi bilo Mirke, bi s tenisom končal že veliko prej. Bila je moja opora in spodbuda,” se je s solzami boril Federer, ki je tako pri 41 letih teniški lopar dokončno pospravil v kot.

Slovo Rogerja Federerja:

1 / 12

2 / 12

3 / 12

4 / 12

5 / 12

6 / 12

7 / 12

8 / 12

9 / 12

10 / 12

11 / 12

12 / 12


Laverjev pokal


Sportal
Neverjetne scene v Londonu niso zmotile Cicipasa: Upam, da je moški v redu
Izid med ekipo sveta in Evrope je po prvem dnevu izenačen na 2:2. V prvem dvoboju je Norvežan Casper Ruud s 6:4, 5:7 in 10:7 ugnal Američana Jacka Socka in Evropi priigral prvo točko, nato pa je Grk Stefanos Cicipas s 6:2 in 6:1 premagal Argentinca Diega Schwartzmana. Prvo točko ekipi sveta je nato priigral Avstralec Alex De Minaur, ki je s 5:7, 6:3 in 10:7 premagal Britanca Andyja Murrayja.

Laverjev pokal, 1. dan:

Ekipa Evropa : Ekipa Svet 2:2

Casper Ruud (Nor) – Jack Sock (ZDA) 6:4, 5:7, 10:7;
Stefanos Cicipas (Grč) – Diego Schwartzman (Arg) 6:2, 6:1;
Alex de Minaur (Aus) – Andy Murray (VBr) 5:7, 6:4, 10:7;
Jack Sock/Frances Tiafoe (ZDA/ZDA) – Roger Federer/Rafael Nadal (Švi/Špa) 4:6, 7:6 (2), 11:9.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here