9., zadnje kolo SVP lige

Zadnje kolo je bilo v celoti odigrano v petek 5.7.2013. Z zmago s 5:1, nad ekipo Club 66 iz Bukovice, so zmago v ligi potrdili igralci Vilavi Ture iz Vipave. Čestitke kapetanu Uršiču za vodenje ekipe in dobro načrtovanje forme. Ob zadnji zmagi so Vipavci na Turi pripravili tudi piknik, kjer so z ekipo gostov in sosedov iz Ajdovščine proslavili prvo mesto v ligi.
Zanesljivi viri poročajo, da so si nekateri člani domače ekipe in sosedov iz Ajdovščine dali duška in zmago proslavljali celih 24 ur :-). Krečo in France bravo za kondicijo 🙂  Na sami tekmi je bila najbolj napeta igra singlov na tretji deski, kjer je domačin Uršič (prvi poraz letos v ligi!) moral po treh nizih priznati premoč kapetanu gostov Siliču. Dve zmagi za domačine je prispravil najboljši vipavski teniški zet Malešič :-), v singlih sta zanesljivo zmagala še Vanceta in Bešir, med dvojicami pa še zdaj že skoraj legendarna domača dvojica Krečič, Žvokelj :-).
V drugi tekmi so igralci Polhov gostovali v Brdih, pri Belvinu in izgubili z rezultatom 4:2. Dvoboj je bil izenačen, domačini so po singlih vodili s 3:1, odločilna je bila igra drugih dvojic, kjer sta Školaris in Markovič premagala Goljevščka in Arčona. V singlih so za domačine zmage dosegli – najboljši vinar med tenisači – Pulec, Uršič in Školaris, ki je v napetem dvoboju premagal Arčona. Za goste je dve zmagi (med dvojicami skupaj z Lutmanom) dosegel vedno borbeni in ob odsotnosti Kavčiča, tokrat tudi kapetan, Pregelj. Bravo Belvinu, da ste se ponovno zbrali!
V tretji tekmi so v Solkanu domači igralci Žogice gostili ekipo iz Deskel. Gosti so slavili z rezulatom 6:0. Za domačine je bil najbljižje zmagi Grobiša, tako med sigli, kot v paru s Peršoljo. Gostje so bili prepričljivi predvsem v igri singlov, kjer so zmagali Blaškovič (brez poraza na prvi deski v ligi!), Bevčar, Valentinčič in na četrti deski najstarejši igralec v ligi Murovec (čestitke!). Ekipi Žogice pohvale za borbenost in gostoljublje :-). Drugo leto bo že veliko bolje, tudi kakšna točka bo padla :-). Z zmago so Deskle pristale na nehvaležnem četrtem mestu lestvice.
V zadni tekmi so Ajdovci presenetljivo premagali favorizirane igralce Tolmina z rezultatom 4:2. S tem so ekipo Tolmina pahnili na tretje mesto lestvice, drugi tako ostajajo v tem krogu prosti, igralci Gorice. Odločilne so bile igre dvojic, saj je bilo po singlih izenačeno. Obe dvojici so dobili domačini in tako slavili odmevno zmago. Na podrobnješe poročilo še čakamo.
Ob koncu hvala ekipam in predvsem kapetanom za sodelovanje. Za zaostale tekme imate čas za odigrat še do konca naslednjega tedna, Po počitnicah vas vse vabim na zaključni turnir SPV lige, ki bo potekal v Ajdovščini v soboto 31.8. Prosim, če si rezervirate termin, več informacij sledi.
Prvi dve uvrščeni ekipi sta se uvrstili v v play off z prvima dvema ekipama iz SPV lige jug, predviden termin zaključnega turnirja je 20 oz. 27. september.

Teniški pozdrav,

JV, 14.7.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here