13. vikend ZPTL jug: (ne)srečna trinajstica

0
125

Nekoliko okrnjen vikend Zimske primorske teniške lige, v Vanganelu je potekal tradicionalni Triatlon, ki je trajal do začetka ekipnih srečanj ob 17.00, je prinesel ponovno zamenjavo v vodstvu ekipne teniške moške lige, saj so Veterani Kopra z 2:1 premagali ekipo TK Sežana, ki pa je imela možnosti tudi za zmago. Sežanska dvojica Bašič/Rebec je na drugi deski premagala Herica in Valentinčiča s 3/6, 7/6 in 10/6, na prvi deski pa sta Kapelj in Volk tesno, z 2/6, 6/4 in 5/10, izgubila proti izkušenejši dvojici Kos/Rodman, dvojice Bole/Fajt pa ni imela veliko možnosti proti Mikiju in Medotu. Koprčani sedaj vodijo pred ekipo Strunjana, Umag pa se bo v svoji peti tekmi poskušal približati Koprčanom na točko razlike.
Portorožani pa so se z zmago z 2:1 proti Clubu 66 malce odlepili od dna lestvice. Edino točko za Club 66 prinesla Bor Zuljan in Nevo Pregelj, ki sta s 6/2 in 6/3 premagala Miho Raja in Boštjana Perka, na tretji deski sta slavila Sead Galijaš in Zoran Leščešen proti Davidu Kavčiču in Borutu Maražu, na prvi deski pa je portoroška dvojica Protner/Božič premagala dvojico Ličen/Čermelj. Club 66 še vedno vodi na severu, na jugu pa jim ne gre najboljše…
Lige posameznikov in posameznic so se odvijale večinoma v Portorožu, le tekma med Robertom Medvedom in Damjanom Deklevo se je odigrala v Vanganelu v večernih nedeljskih urah. Damjan je v razigravanju za obstanek po hudi borbi premagal Medota s 4/6, 6/3 in 10/8!
V drugi ligi ta vikend niso igrali, je pa zato v tretji ligi še sedmo zmago v modri skupini dosegel Sandi Kos in se brez izgubljenega srečanja kot prvi uvrstil v play off. Izreden napredek je Sandi pokazal v letošnji izvedbi zimske lige, saj je še lani igral v četrti kakovostni skupini. Slabo pa kaže njegovemu tokratnemu nasprotniku, Damjanu Zornadi, ki še ni okusil slasti zmage. V zeleni skupini tretje lige pa je, z zmago nad Tonetom Baričem, Andrej Kraševec vknjižil še šesto zaporedno zmago in pobegnil na neulovljivih 18 točk. Dva igralca v play offu tretje lige sta torej že znana, še dva potnika pa bosta najverjetneje znana šele po koncu vseh tekem, saj je stanje na lestvici zelo izenačeno.
Edina tekma v čerti ligi pa bi skorajda bila senzacija. Ivan Guberac se je izvrstno upiral Andreju Kuku, ki je sicer zmagal s 6/3; 3/6 in 10/3 in tako po prvi igrani podaljšani igri v prejšnjem kolu tokrat izgubil tudi prvi niz.
V Padričah pa so se pomerile igralke domače Gaje in združena ekipa Tolmin/Gorica v ekipni ženski ligi. V povratnem srečanju sta se ekipi razšli z neodločenim rezultatom. Na prvi deski sta Karmen in Emanuela s 6/3 in 6/0 premagali Olgo in Tanjo, Ina in Tiziana pa sta morali priznati premoč Suzani in Nedi. Ekipa Gaje je tako osvojila svojo prvo točko, Gorica/Tolmin pa ohranja vse možnosti za končno drugo mesto na lestvici, igralke San Simona pa so že predaleč…

GM, 11.2.2014

Fotogalerija:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here