Zverev je zmagovalec zaključnega turnirja v Torinu

Štiriindvajsetletni Nemec je tako prekinil niz petih zaporednih porazov proti Medvedjevu, se mu oddolžil tudi za poraz v predtekmovalni skupini, s šestim osvojenim turnirjem pa je tudi postal najuspešnejši igralec sezone. Je tudi igralec, ki je v sezoni dobil največ posameznih dvobojev, oba finalista sta pred zadnjim dvobojem zmagala na 58 srečanjih s tekmeci.

Za finalno zmago sta bila dovolj dva odvzema servisa tekmecu, obakrat se je to zgodilo povsem na začetku niza. V nadaljevanju je Zverev odlično serviral, branilcu naslova ni ponudil niti ene priložnosti za “re-break”, tako da je suvereno prišel do zmage. Z njo je postal šele četrti igralec, ki je bil na zaključnem turnirju boljši od prvega in drugega nosilca.

“Že po porazu proti Danilu v skupini sem rekel, da sem nisem prišel le sodelovat, ampak zmagat. Tisti poraz mi ni vzel volje, sem pa vedel, da če ga bom hotel premagati, bom moral pokazati eno boljših iger v karieri. To mi je danes uspelo in res sem zadovoljen in vesel. Zmagati na turnirju, kjer so prisotni najboljši igralci, ni mačji kašelj. Za grand slam turnirji in olimpijskimi igrami je to najpomembnejše tekmovanje. In dva od turnirjev sem dobil jaz. Za mano je super sezona in komaj čakam, da se začne naslednja. Še prej pa bom tudi zaradi te zmage užival na počitnicah,” se je po zmagi smejalo Zverevu.

Zverev, zanj je bil to 19. osvojeni turnir v karieri, je postal deseti igralec, ki je zaključni turnir dobil več kot enkrat, Medvedjev pa je zamudil priložnost, da postane prvi po Srbu Novaku Đokoviću in letu 2015, ki mu je uspelo ubraniti naslov.

Turnir dvojic Francozoma

Francoza Pierre-Hugues Herbert in Nicolas Mahut pa sta zmagovalca zaključnega turnirja v Torinu v konkurenci dvojic. Zmagovalca letošnjega turnirja za grand slam v Parizu sta v finalu s 6:4 in 7:6 (0) premagala Američana Rajeeva Rama in Britanca Joeja Salisburyja. Za Francoza je na zaključnih turnirjih to druga zmaga po letu 2019.

Francoza sta tudi ena izmed osmih parov, ki sta vsaj enkrat osvojila vse turnirje za grand slam, za uspeh v Torinu pa sta prejela 396.000 ameriških dolarjev nagrade, poroča STA.

Finale

Aleksander Zverev (Nem, 3) : Daniil Medvedjev (Rus, 2) 6:4, 6:4

Alexander Zverev


Sportal
Zverev po hudem boju izločil Đokovića
Emma Raducanu


Sportal
Dan, ko je Novak Đokovič postal človek
 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here