ZPTL jug: Predzadnji vikend lige in polfinalni play offi

Prezdanji vikend Zimske primorske teniške lige 2013/2014 je prinesel polfinalne dvoboje play offa in razigravanje za mesta v 4. ligi, odigrala pa so se tudi redna srečanja v 1. ligi ter v moški in žensi ekipni ligi in zadnja tekma v ženski posamični konkurenci.
Prva sta se v polfinalne play off dvoboje podala Aleš Piščanc in Dragan Jevtič. Zgodnja ura, izredno sta, zaradi Draganovega natrpanega delovnega urnika, pričela s tekmo ob 9.00 v Portorožu. S 3/6, 6/3 in 10/3 je slavil Dragan in se tako uvrstil v veliki finale play offa 4. lige, kjer ga čaka Andrej Kuk, ki je s 6/3 in 6/1 premagal Iztoka Klenarja. Aleš in Iztok pa se bosta za tretje mesto pomerila v malem finalu. Obe tekmi sta na sporedu v soboto, 22.3. ob 11:00.
V razigravanju 4. lige je v tekmi za peto do seedaj še nismo dobili rezultata, med seboj sta se pomerila Žare Pavletič in Milan Gržinič. V tekmi za sedmo mesto pa sta Darko Srdoč in Damijan Bubnič odigrala najdaljši tie break ZPTL 13/14. Končni rezultat je bil 3/6; 6/3 in 17/15 za Darka! Bravo za borbenost in nepopustljivost! V tekmi za deveto mesto pa je Robert Krt končno dobil podaljšano igro in tako premagal Ivana Guberca s 6/1, 4/6 in 10/4. Tekmi za enajsto in trinajsto mesto nista bili odigrani (morda še bosta).
V Vanganelu pa se je program pričel ob 11.00, ko sta na igrišče stopila Miha Oberstar in Aleš Velkaverh, oba potencialna kandidata za drugo oz tretje mesto v 1. ligi jug. Odločala je podaljšana igra tretjega niza, kjer je bil na koncu s 7/5, 3/6 in 10/6 boljši Aleš.
Zadnjo tekmo v ženski posamični konkurenci sta zaznamovali Franka Cepak in Gaja Kocjančič. Za Gajo je bila to najverjetneje zadnja tekma v primorskih ligah, saj je delno (če ne že v celoti) postala prebivalka naše prestolnice in se bo v prihodnosti najverjetneje udeleževala “celinskih” lig, vrata pa ji bodo zmeraj odprta tudi v ligah  južno od Črnega Kala. Po tesnem prvem nizu, končal se je s 7/5 za Franko, je sledil neizenačen drugi niz in Gaja je za popotnico v centralo dobila “kravato”. Sedaj je znan tudi dokončen vrstni red v ženski ligi posameznic, ogledate si ga lahko tukaj.
Ob 13.00 pa sta se pričela polfinalna obračuna v 3. ligi. Velika finalista play offa sta postala Andrej Kraševec in Sandi Kos. Prvi je s 6/3 in 6/4 premagal Roberta Švaglja, Sandi pa je v neverjetni tekmi, ko je imel njegov nasportnik Simon Bubola že dve zaključni žogici, zmagal s 7/6; 1/6 in 13/11. Sandi je tudi “kralj” tie breakov, saj je slavil že v svojem šestem letošnjem tiebreaku!!! Veliki in male finale tretje lige bosta na sporedu v soboto, 22.3. ob 13:00 v Vanganelu.
Play off druge lige je bil nekoliko okrnjen, saj se je tekma med Petrom Šolarjem in Dejanom Maličem zaradi Petrove poškodbe premaknila na sredo, 19.3. ob 21.00 v Portorož. Dejan je sprejel oz odobril Petrovo prošnjo in mu v duhu pravega fair playa dovolil odlog. Bravo Dejan. V drugi tekmi play offa druge lige pa je Goran Beloševič prikazal presunljivo igro, ki ga krasi že skozi celotno zimsko (in pa tudi poletno) sezono. Drugouvrčeni iz zelene skupine, Mladen Jovičič, ni imel veliko priložnosti proti Goranu, zmagovalcu modre skupine, in tako bo moral Mladen uteho poiskati v dvoboju za tretje mesto, ki bo na sporedu ob istem času kot veliki finale play offa druge lige, v soboto, 22.3. ob 15.00 v Vanganelu.
V ekipni moški ligi, kjer bo do zadnjega vikenda še vse odprto, so v prvi popoldanski tekmi Veterani Kopra, ki se borijo za naslov prvaka na jugu, premagali igralce TK Ilirska Bistrica s 3:0. Gladka zmaga za Koprčane, Bistričani so imeli nekaj možnosti le na prvi deski, kjer sta Iztok Perkan in bistriški selektor Jožko Iskra tesno izgubila proti Alenu Ramiču in koprskemu selektorju Vladu Hericu. Rezultat je bil 4/6; 7/5 in 2/10. V preostalih dveh tekmah so koprčani oddali vsega dve igri… Z zmago so prevzeli tudi vodstvo v ligi z 22 točkami, Umažani, ki jih še edini lahko prehitijo, se bodo v zadnjem krogu pomerili s TK Hrvatini.
Na drugi ekipni tekmi pa so se  pomerili lanskoletni prvaki, ki so pred svojo zadnjo tekmo zasedali zadnje mesto na lestvici ZPTL 2013/2014 ter igralci TD Strunjan, ki so v borbi za drugo oz tretje mesto. Velik uspeh je dosegel selektor Vanganela, Franko Bonaca, ki mu je po daljšem času uspelo zbrati ekipo, ki zadostuje za igranje, to je šest igralcev. Uspeh gre pripisati “stricem iz ozadja”, ki so Frankota spodbudili, da je začel ekipo za srečanje zbirati že sredi tedna (v sredo) in ne šele, dobesedno, pet pred dvanjsto v soboto. Na tekmi smo med gledalci in spodbujevalci ekipe Vanganela opazili tudi Božo Sluga (zmagovalko letošnje izvedbe ženske posamezne lige op.a.),  Frankotovo življensko partnerico, ki je v petek poskušala poskrbeti, da bi bil vanganelski selektor spočit za sobotono tekmo. A to je bil “mission impossible”… Na prvi deski sta za domačine zaigrala Gregor Čičigoj in prva violina Vanganela, Gorazd Habjan, za katerega je bila to tudi prva udeležitev v zimski izvedbi ekipne lige. Nasproti sta jima stala strunjanski selektor Draš Krivičič in Aldo Žigante, ki pa proti mladincema v veteranski konkurenci nista imela velikih možnosti. Na tretji deski pa je po naših statistikah dvaintridesetič!!! zapored zaigral Franko, v paru se mu je pridružil Franc Hiršman, nasproti pa sta jima stala Mitko Ribičič in Drago Kokol. In še dvaintridesetič zapored najtrofejnejši selektor ni dosegel zmage. Tako je odločala druga deska, kjer sta za domačine zaigrala Mladen Rudonja in Sebastjan Ulamec, ki sta se pomerila z Dinom Krivičičem in Gorazdom Smrekarjem. Zmagala sta Sebastjan in Mladen s 2/6, 6/3 in 10/4, a strunjanski selektor Draš je še v dvorani, na tekmovalnem polju napovedal pritožbo, ki se nanaša na drugo vanganelsko desko in na seštevek let igralcev. Končni rezultat tekme med TK Vanganel in TD Strunjan bo tako določen za zeleno mizo, po sestanku tekmovalne komisije ZPTL, ki bo v torek, 18.3. O odločitvi oz razsodbi vas bomo obvestili.
V Novi Gorici pa sta se v “dvojnem programu” pomerili ekipi Tolmin/Gorica in Dantejeve Trobentice. Tekma, ki je Trobentice imela za domačinke, je bila zaradi bolezni prestavljena in tako so v nedeljskem sporedu igralke združene ekipe Tolmin/Gorica najprej odigrale domače srečanje, takoj zatem pa še povratno srečanje. Na končne rezultate še čakamo.
V zadnji tekmi osemnjastega vikenda pa sta se v nedeljo ob 19.00 pomerila Gorazd Marašek in Robert Šimbera. Robi v celotni zimski sezoni ni izgubil niza, kaj šele tekme, in vse je kazalo, da bo tako tudi ostalo. Robi je prvi niz dobil s 6/2 in v drugem nizu že vodil s 5/3 in 30/40 in tako imel tudi prvo in edino zaključno žogico, ki pa je ni izkoristil. Gorazd se je pobral, izenačil na 5/5, podaljšana igra drugega niza pa se je po Robijevem vodstvu s 5/2 zaključila s 7/5 za Gorazda. Sledil je še tie break tretjega niza, kjer je bil ponovno boljši Gorazd in dvoboj zaključil z 10/8 ter tako osvojil kočno drugo mesto v prvi ligi na jugu, ki še vodi v razigravanje za primorskega prvaka, ki bo 4.5. v Vanganelu. Končni vrstni red v 1. primorski južni ligi si lahko ogledate tukaj.

Fotogalerija:

Videogalerija:


PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here